Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tenistka Suková svědčila za Cimického! Bojím se, že ho odsoudíte. Ráda s ním pracuji, řekla

    Další výslechy svědků dnes probíhají u soudu s Janem Cimickým. Z rutiny posledních týdnů ovšem přítomné vytrhlo jedno velice slavné jméno. Helena Suková, legendární tenistka a držitelka medaile Za zásluhy, se za obžalovaného psychiatra a svého přítele postavila a prohlásila, že jí si nikdy žádná pacientka na jeho chování nestěžovala. Suková totiž pracuje v Cimického ordinaci Modrá laguna. „A ta spolupráce s ním mi strašně vyhovuje,“ řekla.

    Držitelka čtrnácti grandslamů se totiž po konci profesionální kariéry vrhla na dráhu psychologické poradkyně, právě v tomto oboru má ostatně vysokoškolský titul.

    Praxi Helena Suková vykonává právě v Modré laguně, podle svých slov jednou za týden či dva. S Cimickým se dobře zná a stejně jako ostatní kolegové se za něj na lavici svědků postavila.

    „Byla jsem překvapená. Když měl být oceněný prezidentem, tak jsem mu gratulovala. Četla jsem, co řekl ten šéf, co byl předtím v Bohnicích, ale teď to znám všechno z médií,“ řekla o případu Suková.

    V roce 2007 vyhrála Helena Suková veteránskou čtyřhru ve Wimbledonu s Janou Novotnou, o dva roky později s Martinou Navrátilovou.

    Legendární tenistka se také nechala slyšet, že za ní nikdy nepřišla žádná klientka s tím, že by si na chování Cimického chtěla stěžovat. Naopak, spolupráci s ním si pochvaluje a má strach, že by o parťáka mohla přijít.

    „Bojím se, aby to náhodou nedopadlo tak, že řeknete, že nemůže pracovat. Mně ta spolupráce s ním strašně vyhovuje. Mám pocit, že na ty klienty nejsem sama. Že to, co jsme s klienty rozhodli, mám posvěcené i od něj,“ uvedla Suková.

    Helena Suková a Jan Cimický

    Další kolegyní, která se za Jana Cimického postavila, byla Jiřina Sámková.

    „Vůbec si to nedokážu představit. Myslím si, že se to nemohlo stát,“ řekla jeho dlouholetá kolegyně. Prozradila také, že Cimický do své kliniky stále dochází a ordinuje. Z bezpečnostních důvodů má prý neustále otevřené dveře. Podle informací Expresu je na tom psychicky velice špatně.

    Jan Cimický

    Janu Cimickému hrozí za pětatřicet znásilnění a čtyři případy vydírání až pět let. Poškozené po něm také žádají odškodné v součtu bezmála šest milionů korun. Psychiatr vinu popírá.

    Kriminalisté původně navrhli obžalobu pro Cimického loni v říjnu, tehdy ho vinili z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství ale o měsíc později kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo jim, aby se vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat v červnu. Státní zástupce podal obžalobu v srpnu.

    Fotogalerie