Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Půvabná Bond Girl a trapná chvilka Čižinského. Magnát Borenstein do Česka přivezl Bonda

    Bond Girl Maryem d´Abo na stejné tiskovce s Janem Čižinským. Tomu se příliš nazadařilo. | foto: Pavel Dvořák, Tilen Vajt

    Fanoušci nejslavnějšího agenta Jamese Bonda budou mít žně. Symbolicky 7. prosince se na pražském Výstavišti otevře výstava automobilů a nejrůznější techniky, která kdy byla při natáčení filmů použita. Na britské ambasádě promluvil vedle velvyslance Matta Fielda a pořadatele Serge Borensteina i Jan Čižinský, příliš se ale neblýskl. Naopak za hvězdu byla Bond Girl z dílu Dech života Maryem d´Abo.

    Ta se za celou svou kariéru objevila v řadě filmů, vyloženě hollywoodskou hvězdou se však nestala. Milovníci bondovek ji přesto moc dobře znají coby československou čelistku, která se do agenta 007 zamilovala.

    Bond Girl se Maryem d´Abo stala v roce 1987, střihla si třeba památnou scénu, jak s Timothy Daltonem v roli Bonda sjíždějí zasněžený kopec ve futrálu od violoncella. Později se dokonce objevila nahá na titulce Playboye.

    Maryem d´Abo v jednom z Bondových aut

    Anglická herečka vypadá ve svých dvaašedesáti letech naprosto skvěle. Na tiskovce nejprve trpělivě odpovídala na místy zvláštní otázky, pokládané lámanou angličtinou, pak pózovala u jednoho z Aston Martinů z bondovek, který na výstavě bude k vidění.

    Herečka má za sebou přitom složité období, v únoru jí zemřel manžel, režisér Hugh Hudson.

    Maryem d´Abo

    Na tiskovce nechyběl pochopitelně hostitel, britský velvyslanec Matt Field. Ryšavý sympaťák dění uvedl dynamicky se střídající češtinou a angličtinou. Nechal se slyšet, že agent 007 je součástí britské identity.

    Výstavu Bond in Motion do Česka z rodné Belgie přivezl realitní magnát Serge Borenstein. Ten se sem přistěhoval po revoluci a v devadesátých letech položil základy svého impéria Karlín Group.

    „Jako dlouholetý fanoušek Bonda jsem nadšený, že můžeme tento velkolepý projekt předvést v městě, které je mi už několik let domovem. Součástí výstavy je i bar 007 rozmístěný do dvou pater, který bude po dobu konání akce otevřen v areálu Výstaviště,“ řekl Borenstein, kterému s pořádáním výstavy pomáhá i syn Nicolas.

    Serge Borenstein a Maryem d´Abo

    Tiskové konference se zúčastnil i starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Ten se nechal slyšet, že je rád, že holešovické Výstaviště opět ožívá, pak ale coby odpůrce automobilů a velký zastánce ekologické či sdílené dopravy přišel s podivnou otázkou na pořadatele, zda James Bond někdy jezdil i na kole.

    Matt Field, Jan Čižinský

    Ti nejprve nechápali, proč se starosta na něco takového ptá, potom rozpačitě odpověděli, že nejspíš ne.

    Návštěvníky čeká překvapení

    Strhující výstava věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi svou evropskou pouť zahájila v prosinci loňského roku v Belgii, kde bruselský Heysel navštívilo více než 100 tisíc lidí.

    Slavnostní otevření v Křižíkových pavilonech čeká návštěvníky pražského Výstaviště 007. prosince 2023. Na návštěvníky výstavy Bond in Motion čeká více než pětatřicet vozidel, která se objevila po boku nejslavnějšího špiona světa z šedesátileté filmové historie o Jamesi Bondovi.

    Standardní vstupenky jsou k dostání od 95 Kč v předprodejní síti GoOut od 18. října. Jednotlivá čísla vstupenek pak budou zařazena do slosování o možnost vyhrát zájezd s Aston Martinem na Velkou cenu Rakouska F1 v příštím roce, přičemž jeden šťastlivec získá motocykl značky Triumph z limitované edice Bond.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:31 sobota 17. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Super
      8
    • Haha
      7
    • Sladký
      5
    • Trapas
      4
    • Cože
      3
    • Tvl
      3