Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Olbert ze Chcípl PES: V Šeberáku mu řádila hygiena, pak vláda zařízla trhy. Zdobí je řadu let

    Šéf iniciativy Chcípl PES Jakub Olbert má dvojitou smůlu. V restauraci Na Šeberáku mu úřaduje hygiena, teď přišel o vánoční trhy. | foto: Facebook

    Když vláda loni vyhlásila první lockdown, rozhodl se šéf restaurace Šeberák Jakub Olbert postavit do role vrchního rebelanta. Ignoroval nařízení, hledal právní skulinky a stal se modlou většiny hospodských. Od té doby se s iniciativou Chcípl PES vyšvihl do čela antivaxerské komunity, pořádá demonstrace a aktuálně také sčítá škody. Olbert totiž už řadu let zajišťuje výzdobu pražských vánočních trhů, které vláda ze dne na den „zařízla“.

    Na sociálních sítích se objevilo další video z restaurace Šeberák, kterou si vzala na paškál hygiena v doprovodu policistů.

    Pracovníky se snažila právně „vyškolit“ jedna ze zákaznic, později si s nimi sedl sám Olbert, což na závěr videa krátce okomentoval.

    „Jsou to zaměstnanci, vykonávají svou práci. Prát se s hygienou nemá smysl. Pokud jim tu vyargumentuji, že to, co po mně chtějí, je nezákonné, oni to mohou pochopit lidsky, ale nemohou to pochopit profesně. Nic s tím neudělají,“ popisuje majitel restaurace s tím, že následně hygienici podají hlášení, na což on zareaguje právně.

    „Chtěl bych poradit všem ostatním, aby se nebáli, protože právo je v tuto chvíli na naší straně. Já se například opírám o verdikt Ústavního soudu, který rozhodl, že informace o očkování je důvěrná informace, kterou nikdo nemá právo vědět. Ctím a respektuji toto nařízení. Ano, porušuji tím nařízení ministra zdravotnictví v demisi. Jenže to má v tuto chvíli váhu jako toaletní papír,“ uvedl Olbert.

    Podnikatel ve skutečnosti s vládou bojuje na více frontách. Jeho kunratická restaurace je každou zimu výkladní skříní obřích vánočních ozdob z dobrého důvodu, také totiž provozuje firmu S.O.S. – Dekorace, která od roku 2005 zajišťuje výzdobu na vánočních trzích v Praze.

    Majitel restaurace Šeberák Jakub Olbert

    Jenže ty se vláda rozhodla ze dne na den uzavřít, přestože právě v tomto týdnu některé odstartovaly a některé zrovna odstartovat měly.

    Pro Olberta to bude nepochybně znamenat ztrátu zisků. Hůře na tom jsou stánkaři, pro něž by mohlo jít doslova o likvidační rozhodnutí, protože na trhy měli nakoupeno zboží či potraviny, které teď nebudou moci prodat.

    Policisté zasahují v restauraci Šeberák.

    Dost možná bude chtít Jakub Olbert s vládou zúčtovat na demonstraci, kterou svolal jakožto šéf spolku Chcípl PES na neděli 28. listopadu na Letnou. 

    Ačkoliv na ní vystoupí známé tváře z řad odpůrců očkování a vládních opatření, jako jsou třeba Lubomír Volný, Zuzana Majerová Zahradníková či Soňa Peková, Olbert je na seznamu řečníků uveden na prvním místě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:23 neděle 27. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Super
      34
    • Tvl
      7
    • Haha
      3
    • Cože
      3
    • Sladký
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...