Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Strana plná... Manžel zastupitelky zaútočil na Michálka heavy metalem! Vydírá mě, míní politik

    Už na konci loňského roku jsme vás informovali o sporech, které mezi sebou měli piráti v Praze 3. Konkrétně se jednalo o hádky mezi Štěpánem Štréblem a Janou Belecovou. Že piráti své špinavé prádlo perou často na veřejnosti, se už dobře ví, ale nyní se vše posunulo na další úroveň. K online výhrůžkám se přidala zhudebněná výzva k soudní žalobě. O tu se postaral nyní už bývalý člen strany Rudolf Belec. Za metalový podklad dáváme palec nahoru, ale renomé pražských Pirátů půjde naopak spíše dolů.

    Spory pirátů v Praze 3 trvají už dlouho, a tak není snadné orientovat se v tom, co přesně se stalo a na čí straně je pravda. Už loni 13. prosince se radní za Prahu 3 Margita Brychtová svěřila svým spolustraníkům, že nálada není dobrá.

    Vše trvá k dnešnímu dni téměř rok. Piráti však své hádky a spory nedokázali vyřešit.

    „Od června dochází k opakovaným incidentům mezi Janou a Štěpánem. Nejprve se jednalo o výměny názorů doprovázené křikem a dalšími projevy verbální agrese. V říjnu došlo i na agresi fyzickou, kdy Štěpán vstupoval Janě do intimní zóny a tím ji tlačil do kouta. Jana do Štěpána strčila (nataženou dlaní proti hrudníku), což později odůvodnila tím, že se cítila být ohrožená. Celý incident byl doprovázen křikem,“ zmiňuje Brychtová.

    O několik měsíců později už se na pirátském fóru objevila zpráva, že k žádné fyzické agresi nedošlo.

    Na chování Jany Belecové si veřejně stěžoval také pirát Pavel Králíček, jemuž se nelíbilo ani vystupování jejího manžela Rudy Belece, který měl schůze měnit ve svou vlastní one man show.

    O tom, jak moc se umí Belec rozjet, se můžete koneckonců přesvědčit v přiloženém videu.

    Piráti se nakonec rozhodli radní Belecovou z funkce odvolat. To mělo jejího manžela natolik rozčílit, že začal rozesílat e-maily, kde svým stranickým kolegům začal vyhrožovat.

    „Dnes jsem dostal od Rudolfa Belece, stejně jako mnoho dalších lidí, e-mail, ve kterém nás vydírá, že pokud nedostane písemné ujištění, že jeho manželka zůstane v placené funkci na Praze 3, spustí proti Pirátům očerňující webovou stránku. Vydírání, lži a prasárny... Do politiky jsem šel právě proto, abychom jako strana tyhle neduhy léčili, a toto je bohužel selhání dvou jednotlivců,“ píše Jakub Michálek, který měl pohrozit Belecovi žalobou.

    Rudolf Belec své spory se spolustraníky řeší hodně originálním způsobem.

    Belec na celou situaci zareagoval vskutku netradičně, a sice písničkou. Zároveň Michálka vyzval k tomu, aby svůj slib dodržel a žalobu na něj podal.

    My jsme se zajímali o reakci Jakuba Michálka na tento hudební počin. „Video jsem neviděl (odkaz na něj jsme přiložili k otázce, pozn. red.), Rudolf Belec není člen Pirátů, těžko tedy vyčítat Pirátům, že perou špinavé prádlo na veřejnosti,“ reagoval.

    Republikové předsednictvo Pirátů Belece ze strany skutečně vyloučilo dva dny před zveřejněním zmíněného videa, ale kauza tím pro ně rozhodně nekončí.

    Rudolf Belec už poslal dopis předsedovi Ivanu Bartošovi, kde na Michálkovi nenechává nit suchou.

    „Již několik měsíců s Janou nemůžeme pracovat ve prospěch občanů a Pirátské strany, musíme čelit tlaku klientelistické skupiny Jakuba Michálka. Klientelistickou skupinou myslím takovou skupinu, která pracuje v rozporu s výše uvedenými hodnotami, za účelem udržet si politickou moc i bez ohledu na to, že se tím snižuje práce Pirátské strany pro občany této země,“ píše Belec v dopise, který je k přečtení na stránce Michalkovachobotnice.cz.

    Zdá se, že ze strany Pirátů se můžeme těšit na další pokračování tohoto bizarního sporu. Možná by stálo za zvážení, zda má skutečně jedna z nejsilnějších politických stran v zemi něco takového zapotřebí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:46 sobota 19. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      167
    • Haha
      103
    • Trapas
      32
    • Sladký
      22
    • Tvl
      21
    • Cože
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...