Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Piráti zase přiznali: Je to u nás jako u debilů! Na fóru se divoce hádali kvůli Michálkovi

    Olga Richterová, Jakub Michálek | foto: Profimedia.cz

    Pirátská kocábka už se zase houpe ze strany na stranu. Poté, co byl Jakub Michálek odvolán kvůli snahám získat více pravomocí pro stranické předsednictvo, se několik členů ostře zhádalo na veřejně přístupném pirátském fóru. Padají slova o straně s maligním tumorem, partě debilů či komunistické rétorice a od některých to pořádně schytává i jeden ze zakládajících členů Dalibor Záhora, který návrh na Michálkovo odvolání předložil.

    Michálek byl odvolán těsnou většinou, odejít chce dobrovolně i z pozice šéfa poslaneckého klubu, čemuž se snaží zabránit stranický předseda Ivan Bartoš. Na pirátském fóru se mezitím vede diskuzní bitva.

    Ve vlákně, kde se celá situace řeší, se hádají dvě party. Jedna stojí na straně Dalibora Záhory, zakládajícího člena strany, který podnět na hlasování o Michálkově odvolání podal. Ta druhá stojí za Michálkem a se Záhorou si vůbec nebere servítky. Předhazuje mu například jeho údajně pochybné podnikání.

    „Myslím, že si v tomhle odvolávání Dalibor pěkně naběhl. Prezentoval to tady, jako by to byla nějaká konspirace, abychom se dozvěděli, že už v březnu RP řeklo, jak to chce udělat a teď tady za to Dalibor odvolává Jakuba, který u toho rozhodování vůbec nebyl. Ono jestli to nebude taková klasická Záhorovina - polopravdivá jako ty polopravdy s netransparentním podnikáním, a přitom píše, že mu leží na srdci transparence v politice stejně jako nám,“ vypálila členka republikového výboru Eva Tichá.

    Vzápětí ještě uvedla, že se pirát Záhora angažuje nebo angažoval v sedmi soukromých firmách, přičemž jedna má se státem smlouvy za 36 milionů korun, zatímco ostatní firmy jsou buď v likvidaci, nebo nečinné.

    „Já teda nejsem ve straně zas tak dlouho, ale můžu se zeptat, co to je za bolševický manýry? To jako je něco špatně na tom, že někdo podniká? To jako budeme podnikatelům závidět a vystupovat proti nim? Stejně jako soudruzi kdysi? Já myslel, že si jako piráti pracovitých a podnikavých lidí vážíme... Nebo co má jako dokazovat tenhle výpis z hlídače státu?“ zastal se Záhory člen krajského předsednictva Adam Senk.

    „Nevím Evo, jestli to to vaše levicový křídlo už nepřehání. Když vidím takovýhle příspěvky, tak se ani nedivím, že musím pořád všem svým kamarádům vysvětlovat, že nejsme komunisti,“ dodal.

    Piráti Michálek, Bartoš a Ferjenčík

    Několik dalších stránek vlákna se pak točí čistě jen kolem Záhory, jeho podnikání, politických přešlapů či článků, které píše pro Deník Referendum a útočí v nich na vlastní stranu. Podporovatelé Jakuba Michálka zveřejnili dokonce i Záhorův facebookový status o tom, jaké peklo je být členem „této umírající partaje“.

    Teprve až po čase se debata stočila k tomu, kvůli čemu vůbec byla zahájena. Jenže ačkoliv už se týkala Michálkova odvolání, nadále příliš věcná nebyla.

    „Strana, která není schopná nebo ochotná zbavit se maligního tumoru, který deklaroval odhodlanost škodit a bourat do posledního dechu, si asi nic lepšího než živoření bez reálné politické moci nebo pád zpátky do obskurity nezaslouží. To i ta proklínaná, pomlouvaná a vysmívaná ODS se dokázala zbavit Klause mladšího raz dva, když ji poškozoval,“ uvedl například jihomoravský pirát Jan Adam.

    „Prosím, bez té postbolševické rétoriky o vyřezávání vředu z těla strany. Děkuju,“ vzkázal mu stranický kolega Jan Podhajský.

    „Nádor není vřed, dovzdělej se, sociologu. A o vyřezávání jsem nemluvil. A tys v tom snad někoho našel? Božínku, to je mi líto, nicméně to je tvůj problém a nikoli moje starost,“ reagoval opět Adam.

    Že vám přijde dohadování se pirátů na veřejném fóru poněkud dětinské? Pak zřejmě nejrelevantnější názor do diskuze přinesl manažer a stratég online komunikace Martin Štěrba, ačkoliv ten také zrovna v tu chvíli pálil do Dalibora Záhory.

    „Tohle je fakt jak u deb*ilů...“ napsal a plynule tak navázal na několik let starý výrok Michálkovy partnerky Michaely Krausové o „straně plné kreténů“.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:49 čtvrtek 7. března 2024. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      54
    • Sladký
      16
    • Trapas
      8
    • Super
      5
    • Tvl
      4
    • Cože
      3