Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Marketingový guru Horák zúčtoval s pražskými politiky: Jsem na káru a řeknu vám o nich pravdu

    Marketingový expert Jakub Horák, který „dělal“ celou řadu politických stran, zúčtoval s pražskými politiky. | foto: koláž Expresu

    Spisovatel, marketingový mág a spolupořadatel posledního Českého slavíka Jakub Horák se proslavil mimo jiné tím, že v roce 2017 táhl předvolební kampaň Pirátů, kteří nakonec získali tehdy senzačních skoro jedenáct procent. Dnes kromě dalšího baví svých pětatřicet tisíc sledujících satirickými statusy na Facebooku. V jednom z posledních se rozhodl zúčtovat s pražskými politiky, které zná jako svoje boty. A jelikož si předtím prý tak trochu přihnul, vzal to pěkně upřímně, což nepotěší třeba lídra hnutí Praha sobě Jana Čižinského a starostku Prahy 2 Alexandru Udženija nechá status přinejmenším na rozpacích.

    „Mám teď v devět sraz na přátelské pozvání do volebního štábu koalice Spolu, ale je osm a jsem vylitý na káru, tak tam nejdu. Takže vám aspoň vysvětlím, co si o tom myslím,“ uvedl Jakub Horák a už z úvodní věty vyhlášeného satirika je patrné, že budou lítat blesky.

    Ten první zasáhl hnutí Praha sobě, jehož lídrem je Jan Čižinský, zároveň starosta Prahy 7.

    „Čižinský je takový lidovecký hajzlík a pánbíčkář, na všechny se usmívá, všechno všem odkývá. Ten jeho brácha, co se snažil ovládnout naši Prahu 1, je úplný šílenec, co bojuje za Palestinu proti Izraeli, takový ten klasický levičácký model. V celé té jejich partě je jediný slušný člověk, to je Vyhnálek, toho si vážím,“ napsal Horák.

    Pospíšil s Čižinským ustoupili ambicióznímu pirátovi. Může jít ale o taktiku.

    „Hanka, dejme tomu, ale to je holka, to se nedá brát vážně,“ dodal štiplavě na adresu pražské radní Hany Třeštíkové.

    Relativně mírný byl na Pirátskou stranu, které, jak již bylo zmíněno, vykouzlil roku 2017 skvělý výsledek v parlamentních volbách.

    „Výborný je Jakub Michálek, ale ten se už odsunul jinam. Ferjenčík je čestný skaut, kterému bych věřil vlastní dcerku. Zdeněk Hřib je podle mého názoru velice schopný psychopat, v čemž si víceméně rozumíme,“ míní Jakub Horák.

    Mikuláš Ferjenčík

    Shovívavější pak byl ke koalici Spolu, která je podle průzkumů aktuálně favoritem voleb. Velmi detailně se zaměřil i na nejznámější ženu z jejích řad, dlouholetou pražskou zastupitelku a také starostku Prahy 2 Alexandru Udženija.

    „Pan docent Svoboda je stále velice dobře zorientován v prostoru a čase a je s ním výborná řeč. Teď mě budete nenávidět, ale Sandra Udženija je asi nejchytřejší ženská v politice, kterou jsem kdy potkal. Pracovitá, bystrá a po pár promile i sexy. A její manžel je vysoce zábavný, byl jsem u nich ve sklepě dvakrát, vždycky když mi vysvětluje, že není žádný mafián, že už v Česku nemá kvůli ženě jedinou investici, aby ji nenapadli, tvářím se, že mu to i věřím,“ píše známý marketér.

    Alexandra Udženija

    „Zdeněk Zajíček, který vymyslel Czech POINT, je super a ultra chytrý týpek. Portlík je chytrý kluk s ADHD, nedávno jsem ho na Náměstí Republiky málem srazil svým RR z koloběžky, kterou má nějak vychytanou, že to je dovoz nataktovaný na 100 kilometrů za hodinu,“ dodal.

    Marvanová rozbila cokoliv, kde se vyskytla

    Obdiv Jakub Horák chová také k matadorovi TOP 09, zastupiteli a zároveň europoslanci Jiřímu Pospíšilovi, ačkoliv ten je politickými oponenty kritizován za to, že se v minulosti setkal s hlavním obviněným v kauze Dozimetr Michalem Redlem.

    „Jirka Pospíšil je ten nejchytřejší a nejzábavnější člověk v pražské politice. Má úroveň, už dlouho jsem ho trápil vtipy, jestli ta Meda není už dávno mrtvá a nemá ji tam někde uloženou u ledu, nakonec se ukázalo, že tomu tak nebylo, a díky jí za všechno, co udělala pro náš stát,“ uvedl Horák a narážel tím na to, že Jiří Pospíšil je předsedou správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových a byl dobrým přítelem mecenášky umění.

    Hana Marvanová poskytla Expresu velký rozhovor o kauze Dozimetr.

    Rozporuplné pocity pak nejspíše z jeho hodnocení bude mít Hana Kordová Marvanová, která byla donedávna členkou hnutí STAN, ale opustila ho proto, že spolustraníci v čele s předsedou Vítem Rakušanem odmítali řešit její podezření na korupci ve straně.

    „Tímto definitivně přijdu o její přízeň, ale Hana rozbila jak Unii svobody mého strýce, tak cokoliv dalšího, kde se kdy vyskytla. Ale neoddiskutovatelně byla za komančů v kriminále, neoddiskutovatelně je jediná česká politička, která připomíná Čaputovou tím, jak zatvrzele coby advokátka hájila lidi, kteří se ocitli v neprávu,“ vypočítává Jakub Horák, který prý „dělal“ všechny strany.

    Komunální volby jsou na programu 23. a 24. září.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:21 sobota 14. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      144
    • Super
      92
    • Haha
      49
    • Tvl
      26
    • Cože
      19
    • Sladký
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...