Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Chlapáci, prostředníček ženám, zuří Kolaja. Zmlácená pirátská sekretářka se vrátila jako boomerang

    Lukáš Kolářík s Johannou Nejedlovou | foto: Facebook

    Senát odmítl ratifikovat Istanbulskou úmluvu a na politickém bojišti spustil pořádnou bouři. Například v posádce Pirátské strany to pěkně vře, její zástupci volí směrem ke konzervativním senátorům velice ostrá slova. Jako třeba europoslanec Marcel Kolaja. Podle něj jsou to „chlapáci, co ukázali prostředníček ženám“, zatímco Piráti jsou jediná opravdu liberální strana. Jako boomerang se mu vrátila (nejen) kauza sekretářky, kterou měl zmlátil pirát Lukáš Kolářík.

    Piráti zvolili jednotnou taktiku – každého, kdo je proti Istanbulské úmluvě, obviňují z podpory násilí na ženách.

    Pravda je trochu jiná, úmluva je dlouhodobě kritizována jako ideologický text, který problém sexuálního násilí reálně nevyřeší, zanese akorát zmatek do právních řádů, přinese vliv všelijakým neziskovkám, a navíc diskriminuje muže.

    Šéf strany Ivan Bartoš na svém Twitteru sdílel odkaz na hlasování s dovětkem „tady se podívejte, kdo má jak srovnané priority“. Také další Piráti útočí na senátory, kteří nehlasovali podle jejich gusta. Ostře si přisadil i europoslanec Marcel Kolaja.

    „Gratuluju ochráncům „tradičních“ hodnot v Senátu. Dokázali jste ubránit starej „dobrej“ svět, ve kterém za znásilňování dítěte dostanete podmínku. Chlapáci. Hlasováním o Istanbulské úmluvě konzervativci jasně ukázali vztyčený prostředníček českým ženám a dívkám,“ napsal nejprve.

    Lidé ho na to konto začali upozorňovat, že Istanbulská úmluva tresty za znásilnění opravdu nezpřísní a že o vyšší trestní sazbu pro násilníky by se měla snažit spíše vláda.

    Pak také Kolaja zkritizoval STAN, tedy koaličního partnera Pirátů, že nalakovat si logo na růžovo nestačí. A že jediná opravdu liberální strana v Česku je právě ta pirátská.

    Jenže...

    Jsou to právě Piráti, kdo měl za poslední dobu problém s kauzami, spojenými s nevhodným chováním k ženám. Jako boomerang se Kolajovi vrátil půl roku starý, velice divoký a nechutný incident po akci na Pražském hradě.

    Pirát Lukáš Kolářík, tehdy náměstek ministra vnitra Víta Rakušana, udržoval poměr se svou asistentkou. Na ten mu právě v ten večer přišla manželka, když se na hotelovém pokoji probudila a zjistila, že se manžel v obývacím pokoji právě oddává intimním hrátkám s milenkou. Pirát se bizarní situaci snažil zachránit ještě bizarnějším návrhem, zda si nedají trojku.

    Koláříková na místo zavolala manžela asistentky a strhla se mela. Kdo koho první napadl a jak, v tom se vyprávění jednotlivých aktérů lišilo. Asistentka nicméně vypověděla, že Kolářík zmlátil ji. Dokonce jí měl chytit vlasy, udeřit pěstí do obličeje a několikrát kopnout. Později na všechny stranické funkce rezignoval.

    „Konzervativci dámě podrží dveře a pustí ji první. Posadí se, až když si sedne ona. Prostředníček jim ukazujete možná vy, kteří potřebujete úmluvy na to, aby jste se k ženám chovali slušně,“ vzkázal Kolajovi jeden z diskutérů, kteří na Kolaříkův případ upozorňují.

    Paradoxně právě Jana Koláříková byla ženou, která před lety obvinila šéfa poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka z bossingu, šikany a nátlaku. Popsala tehdy, že se jí zvedá žaludek a třese se pokaždé, když s ním má přijít do styku.

    Právě o Koláříkové také měla partnerka Jakuba Michálka Michaela Krausové říct, že je to „zas*aná p*ča“.

    Fotogalerie