Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vražda chlapce v Hradci: Po Filipovi truchlí osm sourozenců, mladičká láska poslala dojemný vzkaz

    Bylo mu teprve čtrnáct let a jeho život vyhasl zcela zbytečně. Filipa B. na nádraží v Hradci ubodal agresivní narkoman údajně jen proto, že mu nechtěl dát cigaretu. O víkendu se kousek od místa, kde k zrůdné vraždě došlo, uskutečnila velká romská pieta, zdaleka nejvíce ale truchlí nejbližší rodina. A vedle rodičů a osmi sourozenců také Filipova láska Jasmína, kterou jeho smrt velmi zasáhla.

    Nedělní pietní akce se na hradeckém nádraží zúčastnily stovky lidí, převážně Romů z okolí. Jejich komunitou vražda otřásla, pocházel z ní nejen Filip, ale i jeho vrah, známý agresor s přezdívkou Orion, který už jednou ve vězení seděl.

    Ze všech nejvíce ale pochopitelně truchlí rodina, která má nyní smutnou povinnost zajistit mladému Filipovi pohřeb. Jak odhalilo parte, které má Expres k dispozici od jednoho z pietních řečníků, ta je velice početná.

    Po mladém chlapci, kterého vrah bodl do srdce a plic jenom proto, že mu nedal cigaretu, truchlí nejen rodiče a babička, ale také hned osm sourozenců. Konkrétně pět bratrů a tři sestry. A v neposlední řadě také Filipova dívka. Tou byla mladičká Jasmína, která do něj byla zjevně velice zamilovaná a lásku si spolu otevřeně vyznávali na sociálních sítích. Minulý týden mu bohužel musela poslat jiný vzkaz.

    „Miluji tě,“ napsala k jeho fotografii, připojila smutný emotikon bílé holubice a datum, na které bohužel nikdy nezapomene, si přidala i k svému profilu.

    V Hradci Králové se konala pieta za zavražděného Filipa.

    „Nikdo na něj neměl, ale teď už je v nebíčku a nic ho už nebolí. Určitě na nás všechny kouká shora,“ napsala dále smutná dívka a v komentářích ještě zmínila, jak moc jí Filip chybí.

    Poslední rozloučení s mladým chlapcem se uskuteční příští týden v Hradci Králové. Narkoman, který Filipovi život sebral, ve vazbě čeká na soud. Už mu bylo sděleno obvinění z vraždy, za kterou mu hrozí 15 až 20 let či výjimečný trest.

    Fotogalerie