Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šichtařová vzkazuje Geislerové: Rada ČT s umělci bez vzdělání? Loutkový Kašpárek!

    Ekonomka Markéta Šichtařová se vyjádřila ke kauze kolem Rady ČT. Zkritizovala herečku Annu Geislerovou. | foto: Profimedia.cz

    V Radě České televize by měli sedět lidé, kteří někdy dokázali vytvořit něco kreativního či veřejně prospěšného. Zkrátka umělci. Myslí si to herečka Anna Geislerová, která se skrze sociální sítě pustila do radní Hany Lipovské po odvolání kompletně celé dozorčí komise ČT, což ale Senát zablokoval jako nezákonný krok. Do situace se vložila i známá ekonomka Markéta Šichtařová. A spoustě umělců se její slova líbit nebudou.

    „Máte za sebou nějakou činnost, která by se dala nazvat jako prospěšná? Veřejně prospěšná? Něco, co by se dalo nazvat uměním, ovládáte? Vytvořila jste někdy něco kreativního? Je pozoruhodné, čemu jako ekonomka věnujete svou pozornost, ale rozhledem, zkušeností a morálním postojem to vlastně odpovídá těm chlebíčkům... Hlídejte je. Pozorně!“ vzkázala herečka Anna Geislerová radní České televize Haně Lipovské.

    Kromě toho ji také poslala na filmový festival, kde by se naučila, co znamená slovo reprezentace. Pasáží o chlebíčcích narážela na boj Lipovské proti vysokým výdajům na občerstvení při zasedáních Rady ČT.

    Je zřejmé, na co Geislerová sérií otázek mířila, zjevně by si v Radě České televize představovala sestavu umělců. To by podle ekonomky Markéty Šichtařové nedopadlo vůbec dobře.

    „Rada ČT má kontrolovat hospodaření České televize. Pokud by v ní seděli umělci, jako třeba Anna Geislerová, kteří možná vědí něco o umění, ale nemají žádné formální vzdělání a předpoklady k pochopení ekonomické situace, byla by Rada ČT jen loutkovým Kašpárkem,“ říká Šichtařová pro Parlamentní listy.

    Ekonomka Markéta Šichtařová

    Navíc by se podle ní z Rady ČT stala půda pro nejrůznější kamarádské kšeftíky.

    „V Radě ČT mají sedět lidé, kteří jsou odborníci na hospodaření, tedy nejsou zatíženi svým vztahem k umění. Pokud by v ní seděli umělci, Rada ČT by se smrskla jen na penězovod spřáteleným uměleckým skupinám,“ míní Šichtařová.

    A nelíbí se jí ani dokola se opakující argument, že někteří členové Rady ČT v čele s Hanou Lipovskou a Lubošem „Xaverem“ Veselým ohrožují demokracii a nezávislost České televize.

    „V demokratických volbách byla zvolena Poslanecká sněmovna. Demokraticky zvolená Poslanecká sněmovna v demokratické volbě zvolila Radu ČT. Demokraticky zvolená Rada ČT v demokratickém hlasování odvolala poradní komisi, s jejímž fingováním byla dlouhodobě nespokojená. A pokud někdo tvrdí, že tento demokratický proces je ohrožením demokracie, buď je úplně dezorientovaný v reáliích, anebo má nějaké prazvláštní úmysly,“ kroutí Šichtařová hlavou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:06 úterý 23. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      492
    • Trapas
      45
    • Cože
      31
    • Tvl
      29
    • Haha
      26
    • Sladký
      22
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...