Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Potkali se na Klinice? Snoubenec ženy s mnichovskou mikinou je ukázkový komunista, začínal v OVB

    Na propalestinskou demonstraci si vzala mikinu odkazující na olympiádu v Mnichově 1972, kde palestinští radikálové povraždili jedenáct izraelských sportovců. Snoubenec krajně levicové aktivistky Filip Hausknecht teď tvrdí, že jeho láska na sobě měla pouze halloweenský kostým. Tvrzení, které trumfne snad i zlidovělou hlášku fotbalisty Tomáše Ujfalušiho, že za prostitutky na hotelu neplatil a ta částka taky nesouhlasí. Jenže bývalý člen strany Zelených je skutečně svéráz. Než úřadoval na žižkovském sociálním centru Klinika a hlásal, že by se v Praze měly kontrolovat a vyvlastňovat byty, tlačil lidi do nevýhodných pojištění coby úředník pochybného OVB.

    Podporovatelé Palestiny uspořádali v Praze demonstraci, trasu pochodu nasměrovali i k židovské čtvrti. Nechyběla řada agresivních transparentů, vzhledem k okolnostem se ale nejskandálnější zdá mikina jedné z demonstrantek, odkazující na mnichovskou olympiádu v roce 1972.

    Na tu se totiž nevzpomíná kvůli sportovním výkonům, ale kvůli masakru, který spáchala skupina palestinských radikálů z organizace Černé září. Ti vtrhli do olympijské vesnice a povraždili jedenáct izraelských sportovců.

    Aktivistku už prověřuje policie, k případu se vyjádřil i sám ministr vnitra Vít Rakušan. Na sociálních sítích se k ženě přihlásil levicový aktivista, bývalý člen Strany zelených a zakladatel hnutí Budoucnost Filip Hausknecht. Prohlásil, že se jedná o jeho snoubenku, která neslavila mnichovský masakr, nýbrž Halloween. A připojil fotografii ředitelky ze zfilmované pohádky Roalda Dahla Matilda. O spojitosti s olympiádou prý nevěděla.

    Neuvěřitelné, jaké náhody život přináší...

    Hausknechtovo vysvětlení samozřejmě lidem přijde tak stupidní, že ho značná část českého Twitteru zasypala kritikou. Na to konto si svůj profil uzavřel stejně jako jeho snoubenka. Není to však zdaleka poprvé, co je Hausknecht na sociálních sítích probírán.

    Filip Hausknecht

    Známý pražský aktivista má zajímavý příběh. Kariéru začínal jako pěšák nechvalně známého holdingu OVB. Jako takový nabízel lidem nejrůznější smlouvy, nejčastěji pojištění, přičemž OVB byla často kritizována za svou politiku, kdy pro klienty tyto smlouvy příliš výhodné nebyly a přicházeli kvůli nim o peníze.

    Pak jeho kariéra nabrala nečekané otáčky. Hausknecht začal být spojován s krajně levicovou scénou, na demonstracích hnutí Antifa figuroval dokonce jako mluvčí.

    Velké slovo měl i v Autonomním sociálním centru Klinika, známém squattu, kde našla krajní levice zázemí. Pořádala tam spoustu jistě záslužných aktivit, pomáhala sociálně slabým, také ale pořádala semináře, kde se vyučovalo, jak se na demonstracích chovat tak, aby měli policisté co největší problémy.

    Snoubenka Filipa Hausknechta demonstrovala za Palestinu a zároveň slavila Halloween. Jako na potvoru zvolila kostým, kvůli kterému ji teď vyšetřuje policie...

    Filip Hausknecht s přáteli tam mimo jiné upekl nápad na založení veganského bistra Střecha, které dodnes provozuje. Je totiž velkým příznivcem udržitelného způsobu života. Ostatně čepici právě s logem tohoto „mírumilovného“ podniku měla jeho snoubenka na hlavě během demonstrace.

    V průběhu času začal aktivista svoje vášně krotit a vysnil si, že se stane politikem. Kandidoval do komunálních voleb za Stranu zelených, úspěchu se ale nedočkal, na radnici Prahy 3 našel uplatnění alespoň ve výboru pro majetek či v komisi pro bytovou politiku. Příliš dlouho ale jeho angažmá ve straně netrvalo, jelikož vedení zjistilo, že Filip Hausknecht vidí spíš rudě než zeleně.

    Filip Hausknecht provozuje veganské bistro Střecha.

    Strana se distancovala třeba od jeho názorů na pražskou bytovou politiku. Hausknecht prohlašoval, že by město mělo kontrolovat, jak majitelé využívají svoje byty a zda například máločlenná rodina nežije ve zbytečně velkém bytě. Takové byty pak navrhoval vyvlastňovat.

    „Institut vyvlastňování by se měl používat u bytů, které jsou drženy na investice prázdné, nebo porušují zákony krátkodobým pronajímáním,“ prohlašoval tehdy na sociálních sítích, a dokonce navrhoval, aby cenovou mapu určovali státní úředníci, načež by majitelé za zabavené byty dostávali mnohem méně peněz, než kolik by dostali na normálním trhu.

    „Není důvod, aby se touto cestou majitelé tak výrazně obohatili jen proto, že jim předchozí garnitura prodala byt za tak nízkou cenu,“ říkal Hausknecht pro server Lidovky.cz.

    Právě v roce, kdy začal vyvlastňování bytů prosazovat, se se Stranou zelených rozloučil. Ještě v témže roce založil vlastní hnutí Budoucnost, které ale nikterak úspěšné není. V roce 2022 kandidoval v komunálních volbách v koalici s ČSSD a dalšími subjekty, ale jak v celopražských volbách, tak i na Praze 3 pohořel.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:43 sobota 2. března 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      27
    • Tvl
      8
    • Cože
      6
    • Super
      4
    • Haha
      3
    • Sladký
      1