Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Útočník, který v Ostravě zabil 6 lidí, se před zadržením střelil do hlavy. Zraněním podlehl

    Po sedmé hodině ranní se ve Fakultní nemocnici Ostrava ozvala střelba. Na místě zemřeli čtyři lidé a dva další bojovali o život v nemocnici, ale následně bohužel také zemřeli. Policie v tuto chvíli po útočníkovi pátrá a žádá veřejnost o pomoc. Pozůstalým kondoloval Miloš Zeman, jehož syn David pracuje právě v ostravské nemocnici. Premiér Andrej Babiš je na cestě do Ostravy. Policie vypátrala útočníkův vůz a následně se z něj ozvala střelba. Zatím neznámý muž se střelil do hlavy.

    V Ostravě střelec zabil čtyři muže a dvě ženy. Další dvě osoby jsou zraněné. Policii uniká ve stříbrném voze Renault Laguna, registrační značka vozu je 9T5 7401.

    Lidé by se jej neměli snažit zadržet sami. V čekárně měl své oběti popravit střelbou do krku a hlavy z bezprostřední blízkosti. Jeho motivace zatím není známa.

    „Po sedmé hodině ranní došlo ke střelbě v ostravské nemocnici. Útok si vyžádal několik obětí na životech. Na místě zasahuje URNA, krajská zásahová jednotka i vrtulník,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

    Podle nejnovějších informací policie uzavřela také ostravskou univerzitu a aktualizovala informace k muži v červené bundě. Mělo by se jednat o důležitého svědka události.

    „V tuto chvíli pracujeme s jinou verzí a pátráme po jiné osobě. Děkujeme za pochopení,“ uvádí policie ve svém vyjádření.

    „V současnosti posilujeme dohled nad vybranými měkkými cíli po celé České republice. Veřejnost žádáme o trpělivost a ohleduplnost,“ žádá policie na svém twitterovém účtu.

    První informace o střelbě měli policisté v 7:19 a hlídka byla na místě v 7:24. 

    Ve Fakultní nemocnici Ostrava se střílelo.

    Dva těžce zranění svým zraněním podlehli. Počet obětí se tak již vyšplhal na šest. 

    „Jsem v kontaktu s ministrem vnitra, policejním prezidentem i ředitelem nemocnice. Zrušil jsem program a vydám se na místo,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš. 

    Ředitel Fakultní nemocnice Ostrava potvrdil premiérovi Babišovi, že ke střelbě došlo na traumatologickém oddělení.

    Ostravská univerzita zrušila dnešní výuku. Zároveň doporučila nepohybovat se v blízkosti nemocnice. Pachatel je totiž stále na svobodě.

    Ve Fakultní nemocnici Ostrava se střílelo.

    Policie vyvedla z areálu nemocnice muže v poutech. Zatím médiím nepotvrdila, zda jde o útočníka, kterého podezřívá ze střelby.

    „Já mám informaci, že oběti jsou lidé z čekárny, naštěstí tam nebylo mnoho lidí. Ten člověk údajně střílel zblízka a mířil na hlavu a krk. Takže katastrofa. Vůbec nechápu, jak je to možné a jaké jsou motivy takového mladého člověka,“ řekl premiér Andrej Babiš.

    Soustrast pozůstalým již vyjádřil prezident republiky Miloš Zeman a také například kardinál Dominik Duka, který napsal, že se modlí za oběti střelby a jejich rodiny.

    Policie má k dispozici registrační značku vozu podezřelého útočníka a chystá se ji v nejbližší době zveřejnit. Varuje však předtím, aby se společnost snažila muže zadržet sama.

    Útočník z Ostravy.

    Policie ČR na svém twitterovém účtu zveřejnila fotografii podezřelého pachatele.

    Pachatel uniká ve stříbrném voze Renault Laguna, RZ vozu je 9T5 7401.

    Ředitel Fakultní nemocnice Ostrava uvedl, že po střelbě je šest mrtvých. „Sedmý člověk je po operaci ve velmi vážném stavu, osmý zraněný se právě operuje. Poliklinika je stále uzavřená. Oběťmi jsou pouze pacienti,“ uvedla na svém Twitteru ČT24.

    Stav zraněných osob v tuto chvíli zjišťujeme.

    Policie vypátrala vozidlo, z místa nálezu se ozvala střelba. Muž ve voze je po smrti, střelil se do hlavy. Podle posledních informací však pokus o sebevraždu přežil a lékaři se jej snažili zachránit. Útočník však nakonec svým zraněním podlehl.

    Auto, kde se muž zastřelil, se mělo nacházet jen několik stovek metrů od nemocnice.

    Na internetu již kolují fotografie z místa činu, kde jsou vidět také oběti střelcova útoku. Policie ČR však všechny žádá, aby podobné materiály nezveřejňovali s ohledem na pozůstalé obětí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:21 středa 8. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      70
    • Super
      46
    • Haha
      45
    • Trapas
      45
    • Cože
      44
    • Sladký
      44
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...