Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Je to tam! Módní průšvihářky Eva Pavlová a Markéta Pekarová byly za hvězdy večera. Takhle krásné!

    Státní vyznamenání, to nejsou jen ocenění, ale jsou to i róby a přehlídka toho, v čem dámy dorazí na slavnostní večer do Vladislavského sálu. Ač se to možná zdá povrchní, přeci jen je to nejvýznamnější státní svátek a ani takové věci jako móda by neměly být opomenuty. Protože čím lépe jste oblečeni, tím více dáváte najevo, jak vám na tom záleží.

    Předávání státních vyznamenání, poprvé pod taktovkou nového prezidenta Petra Pavla (61), je samozřejmě společenskou a politickou událostí roku. Není nic více za celý rok, než sejít se ve Vladislavském sále a poslechnout si jednak přednes, který by vás měl navést na to, jak stávající prezident přemýšlí, ale i na to, čemu ve svém náhledu na svět věří, jelikož je už pak jen na něm, komu vyznamenání udělí či zapůjčí.

    U nově sloužícího Pavla se jednalo vyloženě o zvědavost, už jsme si tak nějak zvykli na to, že předseda vojenského výboru NATO jaksi splácí dluh za svoji minulost coby předseda ZO KSČ, kdy nyní předává ocenění do rukou disidentů, kteří dříve odmítali vyznamenaní z rukou Miloše Zemana (79), jenž s KSČ neměl nikdy nic společného, ale to je nechť zapomenuto. Jaký bude jeho první projev? Jako bude jeho první sdělení národu? Jaké bude jeho poselství?

    Inu, Petr Pavel holt není rétor a na jeho projevu je to poznat. Miloš Zeman zbytečně nepřišel a Václav Klaus (82) vypadal, že je celou dobu duchem jinde. Mluvit spatra je sakra náročná disciplína a nemusí být vlastní ani prezidentu republiky, ovšem neměla by být vidět v tak důležitém momentu, kdy každému diváku je jasné, že Pavel čte prázdné fráze napsané jeho týmem a možná i flanelovým duem Kolář-Witowská, kterým možná ani on sám nevěří.

    Ale budiž. To ať zhodnotí jiní. My vám chceme přinést jinou věc z nejdůležitějšího večera našeho malinkého a přesto tak statečného a výjimečného státu, jenž odolal nacistům, sovětské okupaci a má za sebou úžasnou historii. Tak jako je důležité to, kdo si zaslouží vyznamenání a za co, je důležité i to, v jaké „kondici“ se dostavíte do vymrzlé kobky jménem Vladislavský sál. Není to legrace. Pánové samozřejmě sází na frak a na oblek, ale u dam se jedná o jinou kategorii.

    Čím lépe jsou ony oblečeny, tím více máte pocit, že jim na státním svátku záleží a opravdu si dávají „bacha“ na to, aby mimořádně vyčnívaly. A je nám potěšením říct, že první dáma Eva Pavlová a předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová to vzaly velmi vážně, možná si najaly kvůli tomu i stylistu, ale obě patřily mezi hvězdy večera.

    My víme, že je častujeme - co se týče odívání - ne zrovna pozitivními články, ale tentokrát nemůžeme říct ani půl slova. Eva Pavlová (58) v rudé antické říze s naprosto dokonalým make-upem zcela dosáhla toho, jak má vypadat první dáma.

    Róba skryla veškeré nedostatky, kterými procházejí starší ženy, vypadala svěže, vypadala mladě a vypadala odvážně. Ne každé ženě sluší přímočará a brutální rudá, ale Pavlová v ní vypadala fresh a minimálně o deset let mladší.

    Eva Pavlová a Petr Pavel
    Eva Pavlová a Petr Pavel
    Eva Pavlová

    Což ale není nic oproti předsedkyni sněmovny Markétě Pekarové Adamové (39). Ta má více odpůrců než příznivců a rádi bychom, aby tento článek nebrala jako útok na feminismus a ani na to, čeho žena může dosáhnout - ostatně je psán ženou - ale její lahvově zelené prošité šaty a zvlněné vlasy z ní udělaly nejvýraznější osobnost celého večera.

    Róba nechala vyniknout její štíhlé dívčí postavě a zvlněné vlasy jindy přísného střihu jí dodaly ženskosti, Pekarová vypadala ještě útleji na kameře, než jak bývá u kamery obvyklé.

    Eva Pavlová a Markéta Pekarová Adamová
    Eva Pavlová a Markéta Pekarová Adamová

    Zdá se vám to povrchní? Neberte to tak, prosím. Mluvit o kráse žen by mělo být celkem normální a není nic příjemnějšího pro jinou ženu, než říct obyčejnou větu: „Dámy, jste obě krásné a moc vám to sluší!“

    A je jedno, jestli se s vámi ztotožňujeme v názorech. Ale v tento jedinečný moment jsme spolu s vámi a děkujeme za to, jak nás reprezentujete, protože ukazujete nám všem, nám ostatním ženám, že i my můžeme být ve věku, v němž jste vy obě - tak sobě rozdílné - elegantní, šarmantní a opravdu okouzlující.

    A to je přece fajn, ne?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:15 neděle 25. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      308
    • Super
      121
    • Tvl
      36
    • Haha
      31
    • Cože
      17
    • Sladký
      13