Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Policie v britském Essexu našla v kamionu 39 těl, byl mezi nimi i teenager. Podezřívají řidiče

    Třicet devět těl bylo dnes nalezeno policií v kamionu v britském hrabství Essex, kamion byl odstaven v Graysu, což je průmyslová oblast. Podle prvotního zjištění pochází kamion z Bulharska a jeho řidič byl pětadvacetiletý muž ze Severního Irska. Toho policie již zadržela jako podezřelého z vraždy.

    Britský server BBC uvádí, že v kamionu bylo 38 dospělých obětí a jedna nezletilá oběť. Policii na místo přivolali záchranáři dnes kolem 02:40 SELČ.

    Podle policie kamion odcestoval v sobotu z Bulharska. „Domníváme se, že kamion dorazil do přístavu města Holyhead v severozápadním Walesu v sobotu,“ uvedla policie.

    „Chystáme se identifikovat těla, ale to může být dlouhý proces,“ uvedl mluvčí policie Andrew Mariner. Na otázku, zda šlo o migranty, policie neodpověděla. 

    Britská policie našla v kamionu 39 mrtvol.

    Zástupce severoirské Asociace pro nákladní dopravu (FTA) Seamus Leheny agentuře Reuters sdělil, že trasa, kterou na cestě z Bulharska do Británie řidič kamionu zvolil, je velmi „neortodoxní“. 

    Řidič musel totiž jet nejprve do Irska a poté přejet trajektem do britského přístavu. Podle Lehenyho mohly výběr trasy ovlivnit zvýšené kontroly v přístavu Dover a ve francouzském Calais.

    „Mohli si myslet, že bude jednodušší dostat se sem z Cherbourgu nebo Roscoffu přes Rosslare a pak po silnici do Dublinu,“ uvedl Leheny. 

    Britský server BBC uvádí, že v kamionu bylo 38 dospělých obětí a jedna nezletilá oběť.

    Bulharské ministerstvo zahraničí uvedlo, že o incidentu nemělo žádné informace do té doby, než o něm začala referovat britská média. 

    Britská ministryně vnitra Priti Patelová na svém Twitteru napsala, že je tímto případem naprosto šokována.

    Podobně mluvil i britský premiér Boris Johnson. „Mé myšlenky jsou se všemi, kteří přišli o své blízké,“ napsal Johnson.

    Poslankyně Jacqueline Doyleová-Priceová za incidentem vidí obchod s lidmi. „Je to hnusný a nebezpečný obchod,“ uvedla politička s tím, že doufá, že policie pachatele dostane před soud.

    „Tato tragédie zdůrazňuje nebezpečnost gangů pašeráků migrantů, které převádějí lidi v nákladních vozech,“ prohlásil mluvčí britské Asociace silniční nákladní dopravy (The Road Haulage Association).

    V roce 2000 bylo v přístavním městě Dover v britském hrabství Kent nalezeno 58 těl čínských přistěhovalců. Těla byla nalezena také uvnitř kamionu.

    Následující rok byl za jejich zabití uvězněn holandský řidič.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:13 čtvrtek 20. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      26
    • Haha
      18
    • Trapas
      16
    • Cože
      15
    • Sladký
      15
    • Tvl
      15
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...