Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Gates si rýpl do Muskova byznysu a už to jelo: „Ten o tom nic neví!“ A nebylo to poprvé

    Oba jsou jako úspěšní podnikatelé vzorem pro stejný okruh lidí, navzájem se ale očividně vůbec nemusí. Jeden z fanoušků se Elona Muska, který v rámci Tesly vyvíjí kromě luxusních osobáků také kamiony, zeptal, co říká na tvrzení Billa Gatese, že elektřina není budoucností v nákladní dopravě. Musk reagoval hodně podrážděně.

    Bill Gates se řadí k fanouškům elektromobilů, ostatně si začátkem roku pořídil vůz Porsche Taycan. K vizionářským myšlenkám, které zastává třeba Elon Musk, tedy že elektřina bude v budoucnu pohánět veškerou dopravu, je ovšem skeptický.

    „I při velkých průlomech na poli bateriových technologií nejspíš nikdy nebudou elektrické vozy praktickým řešením pro mnohonápravové dopravní prostředky, nákladní lodě nebo dopravní letadla. Elektřina je životaschopným řešením pro kratší vzdálenosti, ale pro těžké dopravní prostředky a na dlouhé vzdálenosti potřebujeme jiná řešení,“ nechal se slyšet Gates.

    Elon Musk asi Billa Gatese v lásce nemá.

    S názory spoluzakladatele Microsoftu konfrontoval Muska jeden z fanoušků, a to pod statusem, kde si šéf Tesly právě pochvaloval, že na „Bateriový den“, který Tesla vyhlásila na 22. září, hodlá představit vlastní revoluční baterie. 

    „Ten o tom nic neví,“ odbyl Musk fanouška pohrdavě.

    Hned se vyrojila řada spekulací, co si dva boháči asi udělali. Pravda je, že to není zdaleka poprvé, kdy se jeden na adresu toho druhého vyjádřil nevybíravým způsobem. 

    Co asi na tuhle žádost říká Bill Gates? Podle nás z toho má legraci.

    Bill Gates například v nedávném rozhovoru pro kanál CNBC označil za „pobuřující“ a „nepřesné“, jak se Elon Musk vyjadřuje k pandemii koronaviru. 

    Musk například psal o tom, že vysoký počet falešně pozitivních zkresluje statistiky, že děti jsou vůči onemocnění prakticky imunní, nebo třeba vykřikoval, že plošná karanténa je věznění lidí a koronavirová opatření jsou fašistická.

    Musk zase v únoru, když si Gates pořídil již zmíněný elektromobil Porsche Taycan, na Twitteru napsal, že si spolu povídali a jejich rozhovor byl velmi vlažný.

    Gates i Musk se řadí k nejbohatším lidem světa, jejich osoby jsou ale skutečně rozdílné. Zatímco první jmenovaný vydělal jmění na Microsoftu a dlouhé roky už se věnuje spíše charitativním činnostem či nově třeba vývoji vakcíny na covid-19, ten druhý často plní především bulvární weby nejrůznějšími výstřelky.

    Pikantní byl jeho vztah s herečkou Amber Heard, který oznámili asi měsíc po jejím rozchodu s exmanželem Johnnym Deppem. Ačkoliv to Musk popírá, podle Deppa a jeho právníků to s Amber táhl možná už přes rok. 

    Hodně se propírala také jeho slovní přestřelka s britským potápěčem, jenž zachránil mladé thajské fotbalisty, kteří uvázli během silných dešťů v jeskyni. Toho označil za pedofila.

    Dlouhodobě se také mluví o tom, že Tesla neprosperuje a finančně je na tom hodně bledě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 16. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      26
    • Super
      18
    • Trapas
      18
    • Sladký
      16
    • Cože
      14
    • Tvl
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...