Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hysterická Džamila Stehlíková: Z Česka bude Rusko a pravdoláskaře čeká osud jako Židy za války

    Džamila Stehlíková přirovnala situaci „pravdoláskařů“ k té, kterou zažívali Židé za druhé světové války. | foto: Autor: youtube/Český rozhlas

    Hysterie okolo postu ombudsmana v posledních dnech vygradovala. Olej do ohně přilila svým chováním v Českém rozhlase také Džamila Stehlíková, jež v debatě se Stanislavem Křečkem několikrát neudržela nervy na uzdě a nakonec přešla až k přirovnáním, která byla i podle posluchačů zcela přes čáru. Na sociálních sítích ještě dodala, že v České republice umírá demokracie.

    V rámci pořadu Pro a proti k jednomu stolu usedla psychiatrička Džamila Stehlíková společně s novým ombudsmanem Stanislavem Křečkem a skutečně bylo na co se koukat.

    Během necelé půl hodiny stihla místopředsedkyně Liberálně ekologické strany několikrát pořádně emočně vypěnit, a i když žije v České republice řadu let, mnohdy v debatě jen marně hledala slova pro to, co chce říct.

    Stehlíková působila v minulosti jako ministryně pro lidská práva za vlády Mirka Topolánka a nyní je členkou Rady vlády pro sexuální menšiny. Zároveň jsou jí blízká témata spojená s romskou komunitou.

    Hned na úvod debaty začala Stehlíková s útoky na nového ombudsmana. Toho označila za „člověka plného nenávisti, kterou přináší z Hradu“

    Nejvíce kritizovala Křečkův výrok o tom, že nebude hájit lidská práva. Ombudsman přitom svá slova několikrát vysvětlil: „Úřad není zřízen k tomu, aby se zabýval lidskými právy. Ombudsman je tady proto, aby se zastával lidí v případě zlovůle státu. Takových lidí se mám a budu zastávat.“

    Džamila Stehlíková se v Českém rozhlase pustila do ombudsmana Křečka.

    Že je kritika jeho osoby přehnaná, dokazoval Křeček na tom, že i Milion chvilek ustoupil a nově chystaná demonstrace nebude proti němu, ale proti tomu, jakým směrem se má naše republika ubírat.

    Stehlíková pochopitelně demonstrace podpořila. 

    „Je to signál politikům, že zvolili do úřadu ochránce práv člověka, který říká, že lidská práva chránit nebude,“ zopakovala svůj argument Stehlíková.

    „Je otázka času, kdy budeme muset nosit Havlovo srdíčko nebo sluníčko, tak jako Židé museli nosit žlutou hvězdu,“ dodala hystericky psychiatrička, zatímco Křeček jen nechápavě kroutil hlavou. Česká republika se prý podle rodačky z Kazachstánu ubírá politicky směrem k Rusku.

    Džamila Stehlíková dále připomněla názor svého oponenta, který novinářům řekl, že by se Romové měli o svá práva brát více z vlastní iniciativy. Za svými slovy si Křeček prý stojí a kritizoval přístup romské komunity z vyloučených oblastí.

    Stehlíková v minulosti stála za vznikem agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách. „Přivedli jsme miliardy korun z Evropské unie,“ chlubila se bojovnice za lidská práva.

    „Ano, to ano, miliardy jste přivedli, ale ne ve prospěch těch lidí,“ kontroval Křeček, jenž dále uvedl, že vyloučených lokalit od vzniku zmíněné agentury přibylo.

    Džamila Stehlíková ve svých útocích pokračuje, lidé ji za to ovšem kritizují.

    Při nedostatku protiargumentů Stehlíková zaútočila na ombudsmana ohledně jeho docházky do úřadu. Jako zástupce Anny Šabatové měl Křeček na úřadě často chybět.

    „Kdyby takovou docházku měl dělník nebo prodavačka, propustí ho na hodinu,“ pokračovala Stehlíková, jíž Křeček připomenul, že se jedná o pozici, kde nejsou „píchačky“, a on se v rámci své práce musí účastnit soudních jednání a jezdit po celé republice.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:00 pátek 19. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      73
    • Haha
      44
    • Super
      41
    • Tvl
      31
    • Cože
      23
    • Sladký
      23