Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    50 tisíc nakažených denně. Trumpa ničí koronavirus i demonstrace. Je na něj smutný pohled

    Donald Trump je mužem silných prohlášení. Koronavirus ještě před několika měsíci posměšně nazýval čínskou chřipkou a nošení roušek odmítal. Situace ve Spojených státech se ale i nadále zhoršuje a rekordně špatná čísla nutí Trumpa měnit svůj postoj. Svou roli hrají také blížící se prezidentské volby, kde podle průzkumů Trump stále více zaostává.

    Dvaapadesát tisíc nemocných za jediný den! Spojené státy se potýkají s nejhoršími nárůsty počtu nakažených od vypuknutí celosvětové pandemie koronaviru. Že je situace kritická, potvrzují i slova samotného prezidenta Donalda Trumpa, který se ještě nedávno chlubil tím, že on roušku rozhodně nosit nebude a není jejím příznivcem.

    Místo toho na tiskových konferencích nabízel bláznivá řešení, jako je možnost čistit lidský organismus savem, což lékaři následně označili spíše jako způsob sebevraždy než ochrany před koronavirem.

    Teď už se Trump stal fanouškem roušek, které by podle něj měli nosit všichni.

    „Jsem pro roušky,“ řekl Trump v rozhovoru pro Fox Business Network. „Kdybych byl v těsném kontaktu s jinými lidmi, tak bych neváhal a roušku si vzal. Nemám s tím žádný problém, trochu si v ní připadám jako osamělý jezdec,“ dodal Trump, který tím narážel na westernovou klasiku.

    USA mají 2,7 milionu potvrzených případů a přes 128 tisíc evidovaných případů úmrtí v souvislosti s covidem-19. Podle průzkumů nyní ve Spojených státech nosí roušku 89 procent Američanů, což je skokový nárůst oproti jarním měsícům.

    Trump pochopil, že argumentováním proti rouškám by sám sobě škodil, jelikož většina lidí je již přijala jako prostředek alespoň částečné ochrany.

    Získat si přízeň voličů navíc Trump skutečně potřebuje, protože listopadové volby se blíží a poslední průzkumy ukazují, že na Joea Bidena ztrácí stále více.

    Důvodem není jen koronavirus a jeho stále rychlejší šíření v USA, ale podle mnohých i nedostatečná reakce na rasové demonstrace, které v zemi stále probíhají. Biden se přidal na stranu aktivistů, když promluvil i na pohřbu George Floyda, zatímco Trump vyhrožoval tvrdým zakročením vůči demonstrantům, většinou však zůstalo jen u silných prohlášení.

    A že si je Trump svých problémů vědom, dokazují také obrázky z jeho návratu z předvolebního mítinku v Tulse, kde prezidenta zaskočila nejen nízká účast, ale také poměrně vlažné reakce na některá jeho prohlášení.

    Donald Trump ztrácí voliče. Ničí ho protesty i koronavirus.

    Návrat do Bílého domu v nočních hodinách připomínal spíše příjezd poraženého muže než politika, který posledních několik hodin vystupoval před davem svých nadšených voličů.

    Symbolické je i to, že zatímco ikonická kšiltovka s nápisem „Make America Great Again“ v předchozích volbách pomohla Donaldu Trumpovi získat většinu hlasů a stát se hlavou státu, nyní už ji jen smutně žmoulal v ruce.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:25 pátek 30. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      47
    • Trapas
      40
    • Haha
      39
    • Tvl
      36
    • Cože
      34
    • Sladký
      33
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...