Budeš nám chybět, Kamalo. Trump vytrollil kritičku, které došly peníze na prezidentskou kampaň

Pocit zadostiučinění si užil americký prezident Donald Trump. Jeho velká kritička, senátorka a demokratka Kamala Harrisová vypadla z boje o Bílý dům v příštích volbách. Nesehnala totiž ani podporu pro svou kandidaturu, ani dostatek financí na kampaň. „Budeš nám chybět, Kamalo,“ rýpl si Trump.

Dlouhodobě kritizovala Donalda Trumpa, snažila se zasadit o blokaci jeho twitterového účtu, bojuje za menšiny a patří ke znepřáteleným demokratům. 

Vrcholem tažení proti stávajícímu prezidentovi mělo být jeho sesazení z prezidentského křesla. S tím ale Kamala Harrisová tvrdě narazila.

Jak informuje agentura Reuters, politička jamajského původu svou kandidaturu na prezidenta Spojených států stáhla. A to i přes to, že si v červnové debatě získala popularitu a mohla se stát první americkou prezidentkou.

Harrisová totiž nejenže nesehnala dostatečnou podporu, ale dokonce ani dostatek financí pro volební kampaň. Rozhodnutí stáhnout kandidaturu označila za nejtěžší v životě.

Kamala Harrisová musela kandidaturu vzdát.

Zato stávajícímu prezidentovi, a jak bylo zmíněno i velkému nepříteli Harrisové Donaldu Trumpovi, udělalo rozhodnutí radost. Neskrývanou. Na sociálních sítích zveřejnil stručný vzkaz, který je vzhledem k historii jejich napjatého vztahu mimořádně pichlavý.

„Opravdu špatné. Budeš nám chybět, Kamalo!“ napsal Trump, který kontroverzními příspěvky rozhodně nešetří.

Prezidentské volby, v nichž bude svůj post obhajovat, se uskuteční příští rok v listopadu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:20 pátek 3. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 31
  • 29
  • 27
  • 27
  • 23