Takhle slaví Trumpovi: V Bílém domě je 70 stromků, bláznivá výzdoba vlastenců

Nemáte na Vánoce rádi přeplácanou a kýčovitou výzdobu? Pak následující článek raději ani nečtěte. Strojení Bílého domu na blížící se svátky si podle tradice vzala do parády první dáma Spojených států. A Melania Trumpová nešetřila vůbec ničím. V domě je sedmdesát stromů a tisíce ozdob!

Vánoční výzdobu v Bílém domě by mohli manželům Trumpovým závidět i Kdovíci z pohádky Grinch. Donald Trump a jeho žena Melania nešetřili na ničem, v prezidentském sídle nashromáždili tolik věcí, že by s nimi bez problému vyzdobili menší vesničku!

Po celém Bílém domě je například vystaveno neuvěřitelných sedmdesát vánočních stromků.

Ten hlavní, bezmála šest metrů vysoký strom v Modrém salonku, kvůli němuž musel být dokonce sundán lustr, zdobí stuha dlouhá 150 metrů. Jsou na ní vyšita jména států a teritorií, ostatně celá výzdoba se nese v duchu amerického vlastenectví a symbolizuje dědictví země či ducha amerického lidu. Kromě toho jsou na stromu i zlaté hvězdy jako symbol úcty k vojákům.

V Bílém domě se na vánoční výzdobě opravdu nešetřilo.

Dalších devětadvacet stromků lemuje křížovou halu, ty jsou ozdobeny přibližně čtrnácti tisíci ozdobiček, o světýlkách ani nemluvě. V další části Bílého domu se objevuje ještě skupina čtyřiceti červených stromů vytvořených z brusinkových bobulí.

Výzdoba má oslavovat americký patriotismus.

Červená barva nebyla zvolena náhodou. „Červená výzdoba je inspirována prezidentskou pečetí, kterou navrhli samotní zakladatelé. Je to symbol hrdosti a statečnosti,“ vysvětlil Bílý dům v prohlášení k výzdobě.

Donald Trump s manželkou Melanií nasávají vánoční atmosféru.

Aby toho nebylo málo, jídelna je vyzdobena perníkovými modely Kapitolu, Lincolnova památníku, Jeffersonova památníku, Washingtonova památníku i samotného Bílého domu.

Na výzdobě se podílela velká řada nejen zaměstnanců Bílého domu, ale i dobrovolníků. Ačkoliv může leckomu připadat přehnaná, prezidentský pár – dle fotek na jejich Instagramu – perfektně vrhla do vánoční nálady!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 středa 24. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 17
  • 15
  • 15
  • 13
  • 10