Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Feriho (poslední?) one man show: Dostal tři roky vězení, u soudu na všechny útočil

    Dostal tři roky vězení s ostrahou, ke kterým ho odsoudil obvodní soud. Ten městský se dnes Dominik Feri snaží přesvědčit, že jeho odvolání je opodstatněné a měl by být zproštěn ve všech bodech obžaloby. Pokoru ovšem bývalý poslanec nechal doma, před soudem sebevědomě označil poškozené dívky za lhářky, soudního zástupce nařkl z neznalosti a obvodní soud obvinil z toho, že mu nezajistil rovnost před zákonem.

    Odvolání Dominika Feriho začal Městský soud v Praze projednávat v 9:30 ráno. Krátce před polednem vyhlásil pauzu a po 13. hodině padl verdikt, jsou to tři roky vězení.

    Dominik Feri
    Dominik Feri
    Dominik Feri

    Bývalý poslanec TOP 09 o přestávce zamířil se svými advokáty Zuzanou Smítkovou a Václavem Kučerou do Kučerovy kanceláře KKL Partners, která sídlí nedaleko. Popojeli kousek tramvají.

    Dominik Feri
    Dominik Feri

    Těžko říct, co budou po dopoledním jednání probírat. Advokáti ale dost možná Ferimu vytknou, že opět působil až přehnaně sebevědomým dojmem.

    Své zástupce ostatně vůbec nepustil ke slovu. Mluvil sám, a to dosti plamenně. Poškozené dívky označil za lhářky, které si vymýšlí a jejich odpovědi mají velké mezery.

    Dominik Feri

    Státního zástupce Aleše Cimbalu, který ještě donedávna pracoval na státním zastupitelství jako mluvčí, pak nařkl z neznalosti. Reagoval tak na jeho slova, že Feri dehonestoval svoje oběti a neprokázal žádnou sebereflexi.

    „Nevidím žádný projev sebereflexe, žádnou reakci na to, že celé trestní řízení mělo jakékoliv výchovné účinky. Naopak se věnoval skandalizaci a přesouváním viny na oběti,“ řekl Cimbala.

    „Divím se, že je mi vyčítán nedostatek sebereflexe. Nemohu se omlouvat za něco, co se nikdy neodehrálo,“ reagoval Feri.

    Dominik Feri

    Exposlanec se vrátil také k Obvodnímu soudu pro Prahu 3, jehož soudkyně Lenka Hájková tříletý trest vysvětlila mimo jiné i Feriho chováním, kdy se měl smát během výpovědi poškozených.

    „Pokládám za nepochopitelné, nesprávné a mně křivdící, že soud vycházel z jakéhosi vysmívání se ve vedlejší místnosti. Nahlas jsem se smát nemohl, nikdo mě během toho nenapomenul,“ prohlásil.

    Dominik Feri

    Postěžoval si také na to, že na něj soudkyně pohlížela jako na politika a nezajistila mu rovnost před zákonem.

    Že by ale soudce Libora Vávru svou dnešní výpovědí „obměkčil“, se příliš nezdá. Vávra Feriho napomenul, že se neustále dokola opakuje a říká to, co už všichni slyšeli. Soudci se také zjevně nepozdávalo, že Dominik Feri během výpovědi neustále kontroloval hodiny.

    Fotogalerie