Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Potvrzeno: Dominik Feri jde na tři roky do vězení s ostrahou. Verdikt vyslechl s kamennou tváří

    Počátkem listopadu ho soudkyně poslala na tři roky do věznice s ostrahou. Dominik Feri byl uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby, tedy ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Okamžitě se odvolal, a právě dnes Městský soud v Praze jeho odvolání projednával. Smetl ho ze stolu a posvětil Feriho nástup do vězení.

    Soudce zamítnutí odvolání zdůvodnil tím, že neshledal žádné pochybení u obvodního soudu. Znamená to, že Feri do vězení bude muset nastoupit, výzva by mu měla přijít brzy.

    Odvolat se může k Nejvyššímu soudu, toto odvolání už ale nemá odkladný účinek, Feri by ho řešil už z vězení. Exposlanec si verdikt vyslechl s kamennou tváří, průběžně si zapisoval poznámky.

    Dominik Feri

    „Respektuji rozhodnutí soudu, ačkoliv s ním nesouhlasím,“ hlesl pak Feri při odchodu ze soudní síně.

    Dominik Feri přišel k dnešnímu v doprovodu advokátky tradičně těsně před začátkem jednání. Chtěl se totiž vyhnout dlouhým chvílím na chodbě s novináři a fotografy.

    Minout je nemohl. Dotazy, které se na něj ihned po příchodu sesypaly, ovšem ponechal bez komentáře. V soudní síni pak vystupoval bez emocí, ty mu ostatně v původním řízení dosti uškodily.

    Někdejší poslanec TOP 09 měl u soudu tradičně podporu svých přátel. Stejně jako k několika jednáním u Obvodního soudu pro Prahu 3 přišel jeho někdejší spolužák z právnické fakulty.

    Dominik Feri
    Dominik Feri

    Státní zástupce do soudní síně dorazil na poslední chvíli. Pouze formalitou, kdy se čtou rozsudky, ale nakonec soud nebyl. Feri si vyžádal přečtení lékařské zprávy u jedné z poškozených, podle níž je psychicky narušená.

    Obžaloba primárně vyzdvihla případ poškozené dívky, která byla v době útoku nezletilá. Dívka, na jejíž psychické problémy Feri upozornil, má mít sexuální trauma. Poškozené od soudu požadují větší odškodné.

    Dominik Feri

    Dominik Feri pokračuje v tom, na co jsme od něj byli zvyklí během jednání u obvodního soudu. Často mluví sám. U soudu se vrátil k případu, kdy měl dívce podat fantu, po jejíž konzumaci se podle svých slov cítila omámená a během noci se pravidelně budila a usínala, zatímco Feri ji měl dle její výpovědi znásilňovat.

    Exposlanec něco takového opakovaně odmítá. Už během prvních jednání označil představu, že by někomu měl hodit něco dopití, za něco odporného. Zpochybňuje i další zprávy a nálezy soudu, působí přitom sebevědomě.

    „Soud konstatuje, že látka v pití nalezena nebyla, což je naprosto klíčové,“ uvedl.

    Dominik Feri

    Soudce jeho výpověď poslouchá s neutrálním výrazem. Což se nedá říci o dvou přísedících ženách, které neskrývají udivené výrazy, když Dominik Feri napadá nálezy soudu. O jedné z poškozených dívek prohlásil, že její výpověď má mezery a lže.

    „Nevěděla, co se stalo, a po osmi letech jí to došlo. To docházení není nic jiného, než domýšlení si, vymýšlení si, fabulování. To je účelová lež,“ prohlásil velice ostře.

    U další poškozené zase do detailu popisuje všechny sexuální pozice, které spolu vystřídali, a zpochybňuje detaily, které dívka vypověděla. Prohlásil mimo jiné, že pokud byla dívka znásilněna v bytě, kde je více lidí, nejedná se o bezmoc. Narážel zřejmě na to, že dívka mohla volat o pomoc.

    Dodal také, že s danou poškozenou měl pohlavní styk opakově.

    V případě poškozené dívky, kterou měl napadnout v kuchyňce Poslanecké sněmovny, Dominik Feri stejně jako u obvodního soudu argumentuje hlavně prostorovým řešením kanceláří. Útok, jak ho dívka popsala ve výpovědi, se podle něj odehrát prostě nemohl.

    Fotogalerie