Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Feri poprvé o svém soukromí: Nemám práci, žiji z úspor. Kolik to je, neprozradím

    Dominik Feri u soudu | foto: Tilen Vajt, Ladislav Křivan, Pavel Dvořák

    S novináři se na rozdíl od únorových soudních jednání bavit nechce, ve čtvrtek ráno jim dokonce na chodbě proklouzl opačným vchodem. Paradoxně přímo v soudní síni pak Dominik Feri, který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu, byl nucen dát nahlédnout pod pokličku svého soukromí. Státní zástupkyně se ho zeptala, jak v současné době žije.

    Dominik Feri se novinářům vyhýbá poslední dva roky, tedy od chvíle, co jeho kauza propukla. Prakticky nikdo kromě jeho nejbližších tak neví, co vlastně historicky nejmladší český poslanec dělá.

    Právě na jeho současné životní poměry se ho v rámci křížového výslechu zeptala státní zástupkyně Petra Gřivnová.

    „V současné době mám sabatikl. Věnuji se naplno řízení. Vystudoval jsem právnickou fakultu v Praze a to je obor, kterému bych se po skončení řízení chtěl věnovat,“ vysvětlil Feri.

    Sabatikl je označení pro tvůrčí volno. Zda se bude moci vrátit k právům, to bude záležet i na výsledku soudu, jako trestaný by právnickou činnost vykonávat nemohl.

    Dominik Feri

    Gřivnové ale Feriho odpověď nestačila, a tak se napřímo zeptala, zda v současné době pracuje a vydělává si.

    „V současnosti nepracuji. Žiji z úspor, které jsem si předtím vytvořil,“ vysvětlil Feri, který také předtím prohlásil, že to, co poslední dva roky prožívá, by nepřál ani nejhoršímu nepříteli.

    Bývalý poslanec už během úterního dne řekl, že se nadále léčí na psychiatrii poté, co se loni na jaře pokusil spáchat sebevraždu. Jinak se mu ale v osobní rovině zřejmě daří, jak před soudem řekl, má dokonce novou přítelkyni.

    Dominik Feri

    Gřivnová se Feriho v souvislosti s projednávanými případy zeptala i na to, jak moc v inkriminovaném období let 2016 a 2017 pil alkohol či bral drogy, a také, zda nějaké drogy užívá i v současnosti.

    „Nebylo to nijak excesivní. Pil jsem běžně, střídmě. A určitě ne každý den, ale třeba tři dny v týdnu. Žádné drogy jsem neužíval a ani neužívám, nejde to dohromady s mojí medikací,“ prohlásil.

    Emoce na závěr

    Čtvrteční soud pak vyvrcholil poměrně emotivní přestřelkou Dominika Feriho se zmocněnkyní poškozených dívek Adélou Hořejší. Ta se ho taktéž ptala na osobní poměry, zajímalo ji, kolik ony úspory dělají.

    „Paní zmocněnkyně, na to vám opravdu nebudu odpovídat,“ reagoval Feri a stejnou větou odpověděl i na několik dalších otázek. Třeba i na to, zda někdy užil kokain. K tomu pouze dodal, že k užívání návykových látek už se vyjádřil.

    Advokátka poškozených dívek Adéla Hořejší

    Hořejší ho zasypala několika dalšími otázkami, došlo dokonce na situaci, kdy se Feri chytal za hlavu, že dotazované věci nijak nesouvisí s případem.

    „Věnuji se teď naplno něčemu, co mi dva roky destruuje život. Mám pocit, že se proti mně spikl celý svět. Osoby, se kterými jsem měl dobrý vztah, si najednou vzpomněly, že se mi to nelíbilo. (...) Před rokem jsem se pokusil o sebevraždu. Vy si nedokážete představit, jaká to je bezmoc, když vás někdo křivě obviní. Nedovedete si představit, na jaké dno jsem se dostal,“ prohlásil například emotivně.

    Adéla Hořejší se pak na chodbách soudu vyjádřila k tomu, jak Dominik Feri na její otázky odpovídal, respektive neodpovídal.

    „Přístup pana obžalovaného mě nepřekvapil, čekala jsem to. Byl přesně jemu vlastní,“ řekla.

    Soud byl posléze odročen na dny 25. a 27. července.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 pátek 25. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      37
    • Haha
      11
    • Tvl
      4
    • Super
      3
    • Sladký
      3
    • Cože
      2