Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dominik Feri zpět u soudu: Autogramiáda na ulici! Pak utíkal před novináři

    Dominik Feri se podepsal fanouškovi. | foto: Tilen Vajt, Ladislav Křivan, Pavel Dvořák

    Od čtvrtečního rána probíhá čtvrtý den soudu s Dominikem Ferim. Bývalý poslanec čelí obžalobě ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj, za což mu hrozí až desetileté vězení. Jedna z poškozených dívek měla být v době napadení nezletilá. Feri sice už v úterý změnil taktiku, je zdrženlivý k novinářům a jeho vystupování je o poznání menší show než v únoru. Před soudní budovou ale i tak bylo ráno znát, že svoje fanoušky stále má.

    Přímo před budovou Obvodního soudu pro Prahu 3 Feriho ráno odchytil fanoušek s prosbou o podpis. Exposlanec mu přání splnil, podepsal se a prohodili spolu několik slov.

    Dominik Feri
    Dominik Feri

    Pak následovala hra s novináři.

    Ačkoliv během dvou soudních dnů v únoru Dominik Feri rozdával jeden rozhovor za druhým, teď odmítá cokoliv komentovat. Ve čtvrtek dokonce provedl záhadný manévr, kdy výtahem vyjel o patro výše nad soudní síň, prošel chodbou a sešel dolů druhým schodištěm, než u kterého na něj zástupci médií čekali. Hbitě vplul dovnitř a zasedl na svoje místo.

    Dominik Feri

    Feri ve čtvrtek změnil outfit, má na sobě brčálově zelený oblek. K soudu ho tentokrát překvapivě nedoprovodil advokát Václav Kučera, který na první pohled jinak hraje v obhajobě prim. Tentokrát dorazila pouze obhájkyně Zuzana Smítková.

    Hned zkraje dnešního líčení dostal Dominik Feri právo na obhajobu. Vyjádřil se k jednotlivým skutkům a zdůraznil, že podle něj tak, jak je prezentuje obžaloba, nedávají smysl.

    „Co mají ty skutky společné, je fyzická nemožnost toho, aby se to stalo,“ uvedl Feri.

    Dominik Feri u soudu

    Zmínil třeba to, že jedna z poškozených uvedla, že měla při sexuálním útoku kalhoty u kotníku, ale zároveň vypověděla, že sex proběhl v misionářské poloze. Opakovaně také Feri odmítá, že by v jednom z případů podal nezletilé poškozené lahev fanty s přimíchanou omamnou látkou.

    „Říká, že už měla sbaleno a byla na odchodu, ale pak jsem jí podal fantu a ztratila vědomí. Každý ale ví, že když si vezmete perorálně jakýkoliv lék, nezačne působit okamžitě. Kdybych jí tam něco přimíchal, což je úplně odporná představa, a ona skutečně by byla na odchodu, začalo by to na ni působit později někde venku,“ říká Feri.

    Dominik Feri

    Také zdůraznil, že dívky v řadě případů několikrát změnily výpověď. Argumentuje i tím, že mu po údajném napadení psaly či se s nimi dokonce znovu sešel. S jednou dívkou dokonce hned následující den po inkriminovaném okamžiku.

    „Ona mi psala, abych přišel, že se pohádala s přítelem. Já mám pocit, že spíše toho přítele vyháněla, aby mohla být se mnou,“ pokrčil rameny Feri.

    Toho s řadou otázek konfrontovala také obžaloba. Zmocněnkyně poškozených se například zeptala na to, jaký by podle něj dívky měly motiv ho žalovat, když vše bylo vzájemné, jak Feri tvrdí.

    Dominik Feri

    „To je otázka, která mě vede ke spekulacím. Mohu odkázat na to, co je uvedeno ve spisovném materiálu. Soudní znalkyně uvedla, že existuje hypotetický motiv, nějaká ziskovost. Může to směřovat také do otázky zájmu okolí,“ prohlásil exposlanec a dodal, že v jednom případě mohl být motivem finanční zisk.

    „Bývalý přítel poškozené tu včera explicitně řekl, že ona má problém získat práci a vyjít s penězi. Žádá po mně 1 200 000 korun odškodné,“ pokrčil Feri rameny.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 25. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      26
    • Tvl
      4
    • Super
      2
    • Haha
      2
    • Cože
      2
    • Sladký
      2