Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Počkej, more, dej mu přední, zadní!“ Dva kluci se servali v Ostravě, kamarádi je hecovali a natáčeli

    U jednoho z ostravských sídlišť se sejde parta školáků. Všichni mají připravené mobilní telefony a vypadají natěšeně. Po chvíli je jasné proč. Dva jejich kamarádi se domluvili na bitce bez pravidel, kterou si ostatní teenageři natáčejí na mobil a své vrstevníky hlasitě podporují v ještě větším násilí! „More, dej mu přední, zadní,“ zazní například na nahrávce, která teď koluje po sociálních sítích ve skupinách, kam mladíci z celého Česka sdílejí další brutální videa ze rvaček.

    Jako mor se po celém Česku šíří nebezpečný fenomén v podobě dětských bitek. Nedávno jsme vás informovali o případu, který se stal v Plzni. 

    Dvě dívky si to šly vyříkat do parku. Jedna z nich se evidentně prát nechtěla, té druhé ale očividně násilí nedělá problém, nejprve do své sokyně strčila, pak jí rvala vlasy a mlátila na zemi. 

    Bitku sledovali jejich kamarádi a natáčeli si vše na mobilní telefony. Nahrávkami se děti poté chlubily na sociálních sítích. Později se ukázalo, že napadená dívka utrpěla zhmožděniny po celém těle, zlomeninu žebra a poranění ledviny.

    Expres nedávno zjistil, že teenageři, kteří propadli této nebezpečné zábavě, spravují na sociálních sítích několik skupin, kam se normální člověk nedostane. 

    Vstup je povolen jen pro milovníky násilí, musíte prokázat, že mezi dětské agresory skutečně patříte.

    Na Instagramu ovšem existuje několik dalších skupin, které takto přísná pravidla pro přijetí nemají. O jednu z nich se starají mladíci z Ostravy a před pár týdny se tam objevilo video, v němž se mezi sebou mlátí dva chlapci, pravděpodobně romského původu.

    Dva mladíci z Ostravy se poprali, kamarádi je natáčeli a hecovali k ještě většímu násilí.

    Z nahrávky je patrné, že nejde o žádné znesvářené rivaly, ale spíše o sígry, kteří si tímto stylem chtěli otestovat svou tvrdost. Rvačka se konala na hřišti u tamního sídliště a sledovalo ji mnoho dalších mladíků.

    „Pak ti to pošlu,“ říká před vypuknutím domluvené rvačky jeden ze školáků, který vše poctivě natáčí na mobilní telefon.

    Rvačku sledovalo mnoho dalších mladíků.

    Frajer, dobře mu dal, chválí agresora z videa kamarádi

    V komentářích u zmíněného videa kamarádi obou účastníků bitky uvádějí jména obou rváčů. Jeden z chlapců se má jmenovat Kevin, druhý Lukáš.

    „Počkej, more, dej mu přední, zadní,“ křičí na Kevina jeho kamarádi. Ten pak svému sokovi kromě několika tvrdých kopů na stehno vpálí pravý hák, po kterém video a nejspíše i celý zápas bez pravidel končí.

    „Kevin je technický, věděl, co dělá, že má na Lukáše. Dobře mu dal Kevin,“ píše jeden z Kevinových „fanoušků“ na Instagramu.

    „Frajer,“ ocenil Kevinovo umění další jeho obdivovatel.

    Dva mladíci z Ostravy se poprali, kamarádi je natáčeli a hecovali k ještě většímu násilí.

    Psychiatr: Emočně to nijak neprožívají

    Podobná videa domluvených rvaček se objevují ve výše popsaných skupinách čím dál tím častěji. Stránky na Instagramu sledují tisíce dětí po celé zemi. Bezradní jsou nejen rodiče mladých agresorů, ale i policisté. 

    Občas se stane, že se strážníkům povede bitku zarazit dříve, než k ní vůbec dojde, ale jedná se jen o ojedinělé případy. 

    Největším problémem je, že děti, které nebezpečné zábavě propadly, si vůbec neuvědomují, že mnohdy stačí jedna rána a je po legraci. 

    Jak málo asi chybělo k tragédii u výše popsané dívčí bitky v Plzni?

    „Oni to pak emočně neprožívají, mají to jako koukání na televizi. Vznikají i dívčí gangy, které trhají mladším holčičkám řetízky z krků. Je to malér,“ řekl před časem Expresu psychiatr Jan Cimický.

    Víte něco o dětských bitkách nebo jste zažili na vlastní oči řádění dětských gangů? Ozvěte se nám na tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:51 úterý 7. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      77
    • Haha
      22
    • Tvl
      21
    • Super
      20
    • Sladký
      10
    • Cože
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...