Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Natoč bitku a budeš patřit mezi nás! Praktiky dětských gangů, které řádí po celém Česku

    „Dej mu přední zadní! Vezmi ji do kravaty!“ Po celém Česku se mezi teenagery šíří nebezpečná zábava v podobě dětských bitek. Zatímco si dva školáci vyřizují účty, ostatní jejich drsnou rvačku natáčí na mobil a podporují své kamarády v násilí. Ten, který bitku vyhraje, je pak ostatními mohutně oslavován, poražený naopak čelí posměškům. Do nebezpečné zábavy se nemůže zapojit jen tak někdo. Expres nabízí detailní pohled na fungování dětských gangů.

    V poslední době česká mládež propadla nebezpečnému fenoménu. Na sociálních sítích se objevují videa, v nichž se čeští teenageři perou hlava nehlava a jejich kamarádi je sledují jako gladiátory v aréně.

    „Dej mu přední zadní,“ zazní například na jedné nahrávce, která pochází z Ostravy. Dva tamní sígři, Kevin a Lukáš, se tloukli na sídlišti, ostatní jim fandili. 

    První jmenovaný měl od začátku navrch a svého rivala zasypal několika údery. Po tvrdém pravém háku pouliční zápas i videonahrávka končí.

    „Frajer,“ ocenil v instagramové skupině Kevinovo umění jeden z jeho obdivovatelů.

    „Hej gadžo, do kravaty pojď,“ křičeli zase školáci na čtrnáctiletou dívku, která v Plzni brutálně mlátila svou sokyni. 

    Rvačka začala kvůli údajným pomluvám. Napadená si z bitky odnesla zlomené žebro a odraženou ledvinu, ale mohlo to dopadnout mnohem hůře.

    Video pošli do zpráv a sdílej nás!

    To si ale mladíci vůbec neuvědomují a Instagram dále zasypávají videi s dalšími rvačkami. Expres zjistil, že na oblíbené sociální síti existují desítky skupin, kde se podobné nahrávky pravidelně objevují.

    Do většiny těchto skupin se normální člověk nemá šanci dostat. Správci často jako vstup požadují to, abyste dokázali, že jste také milovníci dětské brutality. 

    Někomu stačí, když stránku bude sdílet na svém profilu, jiní správci ale vyžadují, abyste také zaslali nějaké brutální video.

    „Sdílej nás do Stories, jinak tě nepřijmeme. Vaše bitky nám posílejte do zpráv. Každý den tři videa,“ stojí například na stránce, kde se objevují převážně videa z pražských rvaček. 

    Tuto stránku sleduje téměř šest tisíc uživatelů Instagramu.

    Správci zůstávají v anonymitě, slávu si ale užívají

    V téměř každém větším českém městě existuje skupinka sígrů, která si domluvené bitky oblíbila a spravuje podobnou stránku. Liberec, Brno, Teplice, Most, Ostrava... Šíří se to jako mor.

    Správci těchto skupin jsou většinou také děti a dělají vše pro to, aby zůstali v anonymitě. To, že jejich stránka nabírá na popularitě, si ale přitom evidentně užívají.

    „Časem se všichni dozvědí, kdo to natáčel, a taky například to, kdo to stříhal a kdo řídí tuto stránku,“ napsal na Instagramu mladík, jenž stojí za skupinou z Náchoda, kterou sleduje zhruba pět stovek lidí.

    Právě v Náchodě se před časem u tamního vlakového nádraží servali dva školáci okolo patnácti let. Oba měli na rukou boxerské rukavice. Soudě podle komentářů na Instagramu, je zřejmé, že se v „publiku“ nacházely i dívky.

    „Jak to pak skončilo? Přijela záchranka?“ ptá se v komentářích u videa zvídavý mladík, jemuž tato zábava nejspíše přijde vtipná.

    „Ne, Dlask (pravděpodobně přezdívka zbitého chlapce, pozn. red.) se z toho probral a utekl na kole,“ reagoval správce stránky.

    Víte něco o dětských bitkách nebo jste zažili na vlastní oči řádění dětských gangů? Ozvěte se nám na tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 14. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Tvl
      7
    • Super
      4
    • Cože
      4
    • Sladký
      3
    • Haha
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...