Praha plná muslimů, ze sv. Víta bude mešita, děsí Rath před volbami do EP

O podivné spoty před volbami do Evropského parlamentu rozhodně není nouze. Jedním takovým se prezentuje i mimoparlamentní strana Česká suverenita. Dívky nedaleko Pražského hradu se mění na ženy v burkách a katedrála sv. Víta na mešitu. Před islámem v něm varuje bývalý ministr zdravotnictví a hejtman za ČSSD David Rath.

Dramatická hudba, z níž tuhne krev v žilách, a malé dívky skákající gumu, které se postupně mění na ženy v burkách. To vše před Pražským hradem, který se v roce 2029 prý změní k nepoznání.

Do toho všeho přichází David Rath, který patřičně procítěně promlouvá k národu. „Opravdu chcete takovou budoucnost pro své děti a vnoučata? Nechat se zotročit islámem? S tím my bojujeme,“ hlásá.

Po něm ve spotu vystoupí také někdejší poslanec Věcí veřejných a ČSSD Stanislav Huml. „Toto není řešení,“ říká a přitom odkládá atrapu zbraně.

„Váš volební lístek je řešení,“ doplňuje ho stranická kolegyně.

„Volte šťastnou, svobodnou a především bezpečnou budoucnost pro své děti a vnuky,“ vyzývá v závěru klipu předsedkyně strany Jana Volfová. To vše ve chvíli, kdy domnělí muslimové odloží burky a vše je zalité sluncem.

Lidé v diskuzích pod videem strany na jejích facebookových stránkách neskrývají svůj údiv. Podobný politický bizár prý dlouho neviděli a vítají ho jako zpestření spotů zavedených politických stran.

Někteří si pak všímají i toho, že odsouzený Rath nemá co kázat.

„Pan Rath mluví o budoucnosti? Já chci například budoucnost, kde David Rath dostane, co si zaslouží. Pěknou celu na Pankráci...,“ přisadil si jeden z diváků spotu České suverenity.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:40 neděle 8. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 18
  • 14
  • 14
  • 14
  • 13