Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Půjde slavný vývojář a otec hry Mafia do politiky? Fanoušci mu radí Trikolóru

    Daniel Vávra zcela vážně uvažuje o tom, že vstoupí do politiky. | foto: Facebook/@DanielVavra

    Dan Vávra patří mezi nejúspěšnější české herní vývojáře, nedávno se dostal do médií díky prodeji herního studia Warhorse, jež spoluzakládal. Rázem se z něj stal multimilionář a velmi vážně přemýšlí o svém vstupu do politiky. Na svých stránkách vytvořil anketu, ke které straně by se měl přidat.

    Prodej vývojářského studia Warhorse rakouské firmě Koch Media vynesl tehdejším majitelům přes miliardu korun.

    Studio, které stojí za velmi úspěšnou hrou Kingdom Come: Deliverence v minulosti vlastnil finančník Zdeněk Bakala a duo vývojářů Martin Klíma a Daniel Vávra.

    Samotný Vávra se k politickým tématům vyjadřuje rád a již dlouhodobě. Před pár dny však potvrdil, že již obdržel vážně míněnou nabídku z nejmenovaného politického subjektu.

    „Dostal jsem zcela seriózní nabídku kandidovat příští rok na senátora. Nechám si pro sebe od koho. A donutilo mě to uvažovat o tom, jestli bych to chtěl a proč. A jsou to velmi rozporuplné pocity. V první řadě u mě konkrétně jsou mimo hru motivy, které můžou mít někteří politici. Peníze mám i bez politiky. Kariéru taky, popularitu vstupem do politiky člověk spíš ztratí, než získá, nakrást si nepotřebuju. Hodně lidí je v politice asi kvůli některé z těchto věcí, já vskutku ne, protože to nepotřebuju,“ uvedl na svém facebookovém profilu Vávra.

    Daniel Vávra je světově uznávaný vývojář.

    Jako důvod, proč ho láká možný vstup do politiky, uvedl významný vývojář to, že je mnoho věcí, které mu vadí, a politika je možnost jak tyto věci ovlivnit.

    Zároveň politiku dle vlastních slov vnímá jako „bažinu“, do níž by se mohl ponořit a zjistit, jak vlastně funguje svět, který ovlivňuje naše životy.

    „Proti pak je, že mám samozřejmě mnohem zajímavější a zábavnější práci, kterou zřejmě udělám mnohem více radost. Nebo je důležitější v současnosti nasadit maximum sil, abychom si u nás zachovali osobní svobody, jako je svoboda projevu, svoboda zesměšňovat náboženství, právo vlastnit a nosit zbraň?“ ptá se.

    Dělají z Klause druhého Okamuru

    Ke svému vyjádření ohledně nabídky, kterou Daniel Vávra obdržel, připojil také anketu, kde se mohli lidé vyjádřit k tomu, zda je politická kariéra dobrý nápad.

    Více než sedmdesát procent lidí, kteří sledují Dana Vávru, vyjádřilo přání, aby tvůrce legendární hry Mafia vstoupil do politiky. Většina navíc konkrétně uvedla, že by se mělo jednat o Trikolóru.

    Daniel Vávra se podepsal pod vznik legendární hry Mafia.

    „To mě fakt docela překvapilo. Zdá se, že Trikolóra má, i s přihlédnutím k mojí pravičácké bublině, docela slušně našlápnuto. Stejný den, kdy jsem dostal nabídku, mi zcela nezávisle psal kamarád, že vstoupil do strany. Do Trikolóry. Jsem věru zvědav, jak se s tímhle média poperou, protože na jednu stranu už se snaží dělat z Klause druhého Okamuru, jenže Klausovi se tam hrnou docela schopní lidé a hrne se jich tam docela dost,“ dodal na závěr svého příspěvku Vávra s tím, že má o čem přemýšlet.

    Samotný Daniel Vávra je ve světě znám nejen pro své úspěšné hry, které mají milionové prodeje, ale v sousedním Německu i kvůli nelichotivé kauze.

    Tu zapříčinil slavný bloger Jan Heinemann. Ten obvinil rodáka z Rychnova nad Kněžnou z rasismu, sexismu a etnofašistického vidění světa, které měl Vávra promítnout do svého zatím posledního herního počinu Kingdom Come: Deliverence.

    Němec pak vyzýval k tomu, aby hráči hru zcela bojkotovali.

    Dan Vávra pak sebe i hru bránil tím, že jeho studio pracuje podle aktuálního stavu vědění o tehdejší době. Proti pravicovému extremismu se rovněž několikrát vymezil a poukázal na to, že jeho rodina byla v minulosti značně postižena nacistickým režimem a on tedy podobné ideologie zásadně odmítá.

    V konečném důsledku nezafungoval ani bojkot hry, jelikož ta se těšila v Německu značné oblibě a bojovala o ocenění pro nejlepší hru vzniklou mimo Německo.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:42 pátek 13. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      44
    • Trapas
      32
    • Haha
      27
    • Cože
      27
    • Sladký
      26
    • Tvl
      23
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...