Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Náměstek Kolářík po napadení milenky a asistentky: U Pirátů skončil ve všech funkcích

    Lukáš Kolářík | foto: FacebookProfimedia.cz

    Vedení Pirátů v neděli jednalo o kauze bývalého náměstka na Ministerstvu vnitra Lukáše Koláříka. Toho vyzvalo ke složení veškerých stranických funkcí, jež doposud zastával. Poté, co jej bývalá asistentka obvinila, že ji fyzicky napadl, členství pozastavil a následně raději skončil. „Z toho důvodu jsem také před měsícem rezignoval na svou funkci náměstka člena vlády a mé ženě i asistentce se omluvil,“ uvedl pro ČTK.

    „Za vedení Pirátů bereme od počátku incident Lukáše Koláříka velmi vážně a adekvátně k tomu činíme navazující kroky, což jsme komunikovali také v dřívějších vyjádřeních. Podezření vznesená proti Lukáši Koláříkovi vnímáme, a to zejména v kontextu nových informací v médiích, jako neslučitelná s dalším působením v České pirátské straně,“ napsali Piráti v tiskové zprávě, v níž oznamovali konec Lukáše Koláříka v řadách strany.

    „Za netransparentní a problematický považujeme rovněž fakt, že k informování vedení strany o incidentu došlo z Koláříkovy strany s výrazným zpožděním a v neúplné formě, což zpomalilo celý proces vyvození adekvátní odpovědnosti,“ doplnili.

    „Republikové předsednictvo na opětovném jednání k této věci v neděli 30. července 2023 vyzvalo Lukáše Koláříka k ukončení i veškerých zbývajících funkcí souvisejících s Pirátskou stranou včetně vládního týmu, které ještě zastával po složení politických pozic a pozastavení členství. S okamžitou platností ve zbývajících funkcích skončil. Byl to jediný možný postup,“ zaznělo také v tiskové zprávě s tím, že další aspekty dané záležitosti řeší orgány činné v trestním řízení, tudíž vedení Pirátů nepřísluší se k nim dále vyjadřovat.

    Lukáš Kolářík, pirátský náměstek ministra vnitra, který měl zfackovat milenku poté, co napadla manželku.

    K onomu incidentu došlo 1. června po společenské akci na Pražském hradě. Konkrétně šlo o vyhlášení hasiče roku, kde se konzumoval alkohol až do ranních hodin. Konflikt se měl odehrát v pražském hotelu Spiritka, který je ubytovacím a reprezentačním zařízením Ministerstva vnitra, informovaly Seznam Zprávy.

    Kolářík pozval při odchodu do pokoje i svou asistentku, s níž tou dobou bez vědomí manželky udržoval poměr. Manželka odešla spát, do obývacího pokoje se ale vrátila ve chvíli, kdy se Kolářík pokoušel s asistentkou o intimní kontakt. Situace postupně vygradovala v ostrou roztržku, během níž měl Kolářík podle asistentky ženám nabídnout sex ve třech, což obě odmítly.

    Lukáš Kolářík coby aktivní bojovník proti násilí na ženách...

    „Hádka vygradovala i mezi mnou a ní, přičemž jsem od ní dostala pár facek,“ tvrdí zaměstnankyně Ministerstva vnitra.

    „Pan Kolářík měl poměr se svou asistentkou a přišla mu na to manželka. Asistentka se na ni vrhla a Kolářík trochu počechral asistentku,“ prozradil Blesku zdroj ze sněmovny, který si nepřál být jmenován. „Měl proplesknout svoji milenku,“ potvrdil deníku zaměstnanec Ministerstva vnitra.

    Na ministerstvu vnitra bylo v posledních týdnech dost veselo..

    „Před měsícem jsem rezignoval na svou funkci náměstka člena vlády a mé ženě i asistentce se omluvil,“ uvedl Kolářík pro ČTK.

    „Vzhledem k aktuálnímu dění, které se mě snaží vykreslit jako útočníka, jsem také ve čtvrtek pozastavil členství ve straně, aby celou kauzou nebyla poškozována práce mých kolegů,“ doplnil dále ve svém vyjádření.

    Aktuálně nevykonává žádné veřejné funkce, není politicky aktivní a neplánuje to. „Podrobnosti k celému incidentu budou vyjasněny v průběhu probíhajícího vyšetřování a nadále je hodlám konzultovat pouze se svým právním zástupcem ve snaze o očištění svého jména,“ dodal Kolářík.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:38 úterý 28. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      9
    • Super
      4
    • Sladký
      4
    • Trapas
      3
    • Tvl
      3
    • Cože
      2