Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zfetovaný boxer, který v Brně ujížděl policii, měl i vraždit: Syna (†27) televizní redaktorky ubil kladivem

    Policisté zveřejnili podrobnosti k dramatické honičce, ke které došlo v sobotu večer v Brně a okolí. Prchající muž, profesionální boxer Alain B. (29), který byl v tu chvíli pod vlivem drog, měl spáchat hned několik trestných činů. Včetně vraždy mladíka (†27), který u garáží vysával auto. Zfetovaný muž ho měl umlátit kladivem a pak jeho i auto zapálit.

    Zběsilá jízda Alaina B. začala v sobotu odpoledne v jednom z brněnských autobazarů, kde měl napadnout a zbít jednoho ze zaměstnanců a na místě podle policistů ukradl černý jeep. 

    „Na případu kvalifikovaném jako loupež jsme začali ihned po oznámení pracovat a po odcizeném vozidle pátrat i s využitím vrtulníku,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

    Auto policisté našli v městské části Židenice. Zdrogovaný muž za volantem nezastavil, začal ujíždět a odstartoval zběsilou honičku, při které policisté i několikrát stříleli. Výtečníka muži zákona dopadli v Křenovicích nedaleko Brna. 

    Policisté později našli další místo, kde pravděpodobný pachatel běsnil ještě více než na silnicích jihomoravské metropole.

    „Před konfliktem v autobazaru došlo k napadení dalšího muže v městské části Brno-Slatina. Ten byl nalezen bez známek života a věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ doplnil Šváb.

    Pachatel měl svoji oběť umlátit kladivem. Na vratech jsou i po několika dnech jasně vidět stopy krve. Zatím není jasné, zda si útočník 27letého muže, který u garáže vysával auto, vybral cíleně, nebo náhodou. 

    Zfetovaný boxer Alain B. z Brna měl podle policie spáchat hned několik trestných činů včetně vraždy.

    Podle informací CNN Prima News měl pachatel následně vůz zapálit a s ním i svoji oběť. Deník Blesk přinesl informaci, že má jít o syna známé televizní reportérky.

    Policisté se ke konkrétní osobě zatím nechtějí vyjadřovat. Muže vzhledem k jeho zdravotnímu stavu ještě ani nevyslechli. Pokud Alain B. spáchal vše, co mu kladou za vinu, hrozí mu až výjimečný trest.

    Předtím než se vydal na šikmou plochu, vedl muž, který se poslední roky živil jako profesionální boxer, poměrně spořádaný život a zajímal se o sport. Řadu let se věnoval fotbalu, hrál za týmy SK Měnín i TJ Sokol Křoví. 

    Boxer Alain B. sportovní kariéru odstartoval ve fotbale. Hrál za SK Měnín i TJ Křoví. Výbušný byl podle všeho už tehdy...

    Už tehdy byl na hřišti výbušnější povahy, o čemž svědčí i jeho prohřešek z roku 2016, kdy plivl na soupeře. Incident tehdy dokonce řešila disciplinární komise pro Brno-venkov. Alain B. si dva zápasy nezahrál a zaplatil pokutu 150 korun. Spíše než na góly tak jeho tabulka byla bohatá na žluté karty. 

    Zajímavý je ve světle aktuálních událostí i fakt, že před lety vychvaloval služby jednoho finančního poradce. Snažil se působit jako velmi spořádaný a uvědomělý občan. 

    „Na pana Šplíchala mám jedině kladné recenze, vždy mi dobře poradil a pomohl, co se týče finančního poradenství, proto také využívám jeho služeb a můžu je jedině doporučit,“ svěřil se Alain B., který se už tehdy živil jako boxer. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:24 středa 1. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      119
    • Trapas
      36
    • Cože
      21
    • Sladký
      12
    • Haha
      10
    • Super
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...