Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Přežili bohumínské peklo, teď je ale čeká šok! Konopka jim zabil jejich blízké

    Vyrazili se pobavit na narozeninovou párty. Najednou se za dveřmi bytu objevil nezvaný host, který rád dělal problémy. Zdeněk Konopka (54) byl posilněn alkoholem a tentokrát nepřišel pouze vyhrožovat, jak bylo jeho zvykem. V ruce držel kanystr s benzínem, hořlavinu vylil na dveře, škrtl sirkou a odstartoval teror, který nepřežilo celkem jedenáct lidí. Mezi oběti se řadí jeho syn Lukáš (†30) či vnuk Dominik (†9). Z plamenů, jež v sobotu zachvátily bohumínský panelák, se dostali jen čtyři lidé. O koho jde, jak na tom jsou a jaké měli vazby na Konopkovy oběti?

    V bohumínském paneláku, konkrétně v bytě, kde bydlel syn Zdeňka Konopky Lukáš, se v sobotu konala narozeninová párty jeho partnerky Lenky. Všichni se skvěle bavili. Smích ale najednou vystřídal jekot, pláč a boj o život!

    Konopka, který velmi těžce nesl, že ho opustila jeho manželka Silvie a šla raději bydlet k synovi Lukášovi, zapálil dveře bytu. Strašlivý masakr nepřežilo celkem jedenáct lidí. Někteří uhořeli v plamenech, jiní se zabili pádem z okna.

    Kromě toho, že Konopka podle posledních zpráv brutálním způsobem zabil svého syna, vnuka, budoucí snachu a také manželku, ohrozil na životě také rodinné známé Rostislava se Žanetou. 

    Mezi těmi, kdo měli ohnivé peklo v Bohumíně přežít, mají být i Rostislav a Žaneta.

    Žaneta byla maminkou oslavenkyně Lenky. Ona i její partner Rostislav měli velké štěstí, že v době, kdy celý byt začal hořet, byli v koupelně a nebyli tak přímo v epicentru ohně. 

    Zatímco oni se zachránili, Žanetčina dcera Lenka i její teprve devítiletý syn Dominik zemřeli strašlivou smrtí.

    „U dvou pacientů, kteří jsou umístěni na jednotce intenzivní péče, se zdravotní stav mírně zlepšil. Jsou stabilizovaní, byť stále ve vážném stavu,“ řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová. 

    Podle dostupných zpráv to vypadá, že zmíněnými pacienty ve vážném stavu jsou nejspíše právě Rostislav se Žanetou.

    Všichni pevně doufají, že se jejich zdravotní stav bude každým dnem zlepšovat. Ta největší bolest je ale teprve čeká. Brzy jim totiž dojde, že přišli o své blízké...

    Žaneta patří k těm, kteří požár přežili.

    Rostislav měl štěstí, že peklo v bohumínském paneláku přežil.

    Jakuba zachránila cigareta, jeho těhotná partnerka skočila z okna

    Teror v bohumínském panelovém domě přežil také dvacetiletý Jakub A., jehož podle dostupných informací zachránilo to, že zrovna kouřil na balkoně, nakonec vyvázl úplně bez zranění. 

    Bohužel bude mít ale jizvy na duši, které nejspíše nezahojí ani čas. V sobotu zahynula jeho těhotná partnerka Nicola (†17), která jako první skočila z okna.

    „Ta vypadla z okna jako první, když sklouzla z parapetu. Někdo se ji ještě snažil chytit, ale nepovedlo se mu to. Za ní pak následovali další,“ řekla pro web iDNES.cz Nicolina kamarádka Kateřina Mirgová.

    Jakub požár přežil díky cigaretě, jeho těhotná přítelkyně Nicola zemřela.

    Z pekla v bohumínském paneláku vyvázl živý i jistý Pavel, o němž není k dispozici příliš informací. 

    Není zatím jisté, zda šlo o kamaráda, či příbuzného některé z obětí. Údajně měl utrpět pouze lehčí poranění.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:52 neděle 13. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      95
    • Trapas
      64
    • Super
      50
    • Cože
      48
    • Haha
      43
    • Sladký
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...