Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Přísně tajný pohřeb Pavlova bodyguarda: Rodina ho chrání před pokrytci z Hradu, tvrdí zdroj

    Po smrti prezidentova bodyguarda se spekuluje o motivech jeho kroku. | foto: Expres.cz

    Měl malou dceru a také spoustu přátel. Mnoho z nich ani netuší, kdy a kde bude jejich kamarád pohřbený. Podle důvěryhodného zdroje Expresu se totiž pozůstalí ze všech sil snaží ututlat poslední rozloučení s policistou Rudolfem P. (†36), jenž pracoval v ochrance pro bývalého prezidenta Miloše Zemana a nyní střežil současnou hlavu státu Petra Pavla. „Nechtějí, aby si tam dělali PR lidé, které by tam Ruda určitě nechtěl,“ tvrdí Rudolfův kamarád, který má na mysli například současné vedení prezidentovy ochranky.

    Už je to více než týden, co českou veřejnost šokovala sebevražda šestatřicetiletého policisty Rudolfa P., který se zastřelil služební pistolí a bezvládné tělo našel jeho tatínek.

    Podle informací Expresu se pozůstalí s členem hradní ochranky stále nestihli rozloučit. Rodina navíc informace o pohřbu drží pod pokličkou. Informace se tedy zatím nedostaly ani k některým blízkým přátelům.

    „Vypadá to, že pohřeb bude spíše soukromý a jen pro rodinu. Nejspíše z toho důvodu, aby si tam nedělali PR lidé, které by tam Ruda určitě nechtěl,“ tvrdí zdroj Expresu, který se s Rudolfem P. dobře znal.

    Náš informátor má na mysli například současné vedení z prezidentovy ochranky. „Akorát by se tam přetvařovali. Je to pokrytectví nejvyššího levelu,“ dodává Rudolfův kamarád, který stejně jako zesnulý policista na Hradě v minulosti pracoval.

    Miloš Zeman se svými bodyguardy. Na snímku z roku 2021 je i Rudolf P., který spáchal sebevraždu.

    Před smrtí si měl stěžovat na chování nadřízených

    Rudolf P. si vzal život minulý víkend. V médiích se pak objevily spekulace, že si člen hradní ochranky vzal život kvůli nešťastné lásce. To ale později vyloučil člověk, který Rudolfa P. velmi dobře znal a pro Expres.cz promluvil pod zárukou anonymity.

    „Měl komplikované vztahy s maminkou své holčičky, ale zase až tak děsné to nebylo. Byli domluvení na střídavé péči. Mnohem horší to měl v práci,“ uvedl před časem náš důvěryhodný zdroj, který si z pochopitelných důvodů nepřál být jmenován.

    „Stěžoval si jednomu ze svých parťáků, že mu dávali sežrat, že dělal už pro Zemana a dobře s ním vycházel. Nadřízení mu také jasně dávali najevo, že s ním nepočítají. Žádné prémie a minimum práce, na kterou vás napíší. Vlastně vás tlačí k tomu, abyste šel do civilu, protože nízkým platem a nulovými prémiemi klesá průměr a celá výsluha,“ tvrdí dále informátor Expresu.

    „Snad to pořádně vyšetří GIBS. Kompletně nové vedení (prezidentské ochranky, pozn. red.) se tváří, že nic, a hraje mrtvého brouka. Kapři si vlastní rybník nevypustí. On ale určitě nespáchal sebevraždu kvůli nešťastné lásce,“ dodal člověk, jehož smrt prezidentova bodyguarda velmi zasáhla.

    Redakce Expresu kontaktovala i kancelář Hradu. Zajímalo nás, zdali se prezident Petr Pavel v nejbližší době osobně vyjádří k tragické události, popřípadě jestli bude kontaktovat policistovu rodinu.

    Dále jsme se ptali, jestli má prezident povědomí o jakýchkoliv problémech, s nimž se mohl policista potýkat, například o stížnostech na šikanu či obtížnou pracovní atmosféru.

    „V záležitosti otázek týkajících se členů ochranného týmu se, prosím, obraťte na tiskové oddělení Policejního prezidia České republiky, pod které spadá Útvar pro ochranu prezidenta České republiky. K otázkám na pracovníky policie nemůžeme sdělovat žádné informace,“ reagovala mluvčí Markéta Řeháková.

    Policie šikanu na pracovišti odmítá, bodyguard byl prý u kolegů oblíbený

    Expres následně oslovil také policejní prezidium, pod nějž spadají členové prezidentské ochranky. Toto prezidium se rovněž zapojilo do komunikace s rodinou zesnulého. Nicméně úřad se zatím rozhodl nezveřejňovat oficiální stanovisko týkající se této tragické události, a to s ohledem na probíhající šetření.

    Neoficiální cestou jsme ale dozvěděli, že policie již v relativně krátkém čase provedla prověření údajných pracovních problémů a zatím nepřišla k závěru, že by docházelo k šikaně.

    O problémech v práci prý nevědí ani policistovi nadřízení, ani Úřad vnitřní kontroly, který se případem automaticky zabývá. Podle těchto neoficiálních zpráv byl zesnulý policista v kolektivu i u vedení velmi oblíben.

    Další a detailnější šetření by mělo proběhnout v gesci GIBS. Inspekce by měla vyslechnout nadřízené a především kolegy, kteří se zastřeleným kolegou sloužili na směně. Tato svědectví by mohla být klíčová pro závěr šetření.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 úterý 19. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      43
    • Tvl
      38
    • Super
      8
    • Cože
      6
    • Haha
      5
    • Sladký
      5