Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hon na Billa: Pro selfie si přišli Rakušan, Pavel i Havlová. Pekarová: Ocenil nás za Ukrajinu

    V devadesátých letech šéfoval Bílému domu, ustál nechvalně proslulou aférku s Monikou Lewinskou a stále se ve světě těší popularitě. Aktuálně se americký exprezident Bill Clinton (77) nachází v Praze, kde se v úterý zúčastní konference Naše bezpečnost není samozřejmost a také převezme vyznamenání od prezidenta Petra Pavla. Už se také stihl potkat s šéfkou Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou i dalšími tvářemi české politiky a překvapil skvělou kondicí. „Působil uvolněně,“ řekla Expresu Pekarová.

    V roce 2010 podstoupil operaci srdce. Dva roky na to všichni propírali, že neuvěřitelně zhubl a ruku v ruce s tím se začala šířit informace, že snad dokonce umírá. Roku 2015 se šuškalo o údajných projevech demence a před třemi lety jej hospitalizovali s infekcí krve.

    Bill Clinton si v posledních dvou dekádách zažil leccos. Ještě k tomu můžeme přičíst stres spojený s aférou kolem Jeffreyho Epsteina. Přes to všechno na návštěvě Prahy překvapil skvělou formou.

    Bill Clinton dorazil dorazil do pražské Reduty.

    Když v pondělí Clinton přicházel do jazzového klubu Reduta, zářil úsměvem, mával fanouškům, ukazoval palce nahoru. Přesně tak, jak to mají američtí prezidenti ve zvyku.

    Bill Clinton byl ve skvělém rozpoložení.

    Stihl se také potkat s celou řadou osobností české politiky. Do Reduty za ním přišel prezident Petr Pavel, ministři Vít Rakušan či Jan Lipavský, šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová nebo europoslanec Alexandr Vondra.

    Téměř všichni si s americkým exprezidentem pořídili selfíčko.

    Bill Clinton v pražské Redutě

    „Bill Clinton působil nesmírně uvolněně, bylo zřejmé, že je tady v Praze rád a má na svou dřívější návštěvu hezké vzpomínky. Ve své krátké zdravici ale nejen vzpomínal. Ocenil náš leadership v pomoci napadené Ukrajině,“ prozradila Markéta Pekarová Expresu.

    „Během našeho rozhovoru na to navázal a zdůraznil, že na sebe můžeme být hrdí. Ja jsem naopak připomněla a vyzdvihla obrovskou solidaritu české společnosti,“ dodala.

    Bill Clinton, Vít Rakušan

    Dorazila také bývalá první dáma Dagmar Havlová, která se s Clintonem zná z dob, kdy její manžel býval prezidentem. Havel dokonce svůj tehdejší protějšek vyznamenal Řádem bílého lva.

    Dorazila i bývalá první dáma Dagmar Havlová.

    Jaké vyznamenání hodlá Clintonovi udělit současný prezident, to kancelář Petra Pavla neupřesnila.

    Fotogalerie