Norská matka utekla do Polska: Barnevernet jí chtěl sebrat dceru, kvůli lékům na bolest

Další šokující případ jednání norské sociální služby Barnevernet byl zaznamenán v Polsku, kde rodilá Norka požádala o azyl, aby jí nebylo odebráno dítě. Jedno z jejích dvou dětí jí přitom sociálka již zabavila!

Rodilá Norka Silje Garmová je dobře situovaná. Dobře zná norské reálie a žije spořádaným životem. I přesto jí však Barnevernet odebral dvanáctiletou dceru Fröyu, a to na základě nepotvrzeného nařčení, že „nadužívá léky na bolest a žije chaotickým životem“. 

Když Garmová podruhé otěhotněla, snažil se Barnevernet po celou dobu těhotenství dokázat, že léky nadužívá, nicméně nebylo nic zjištěno. „Ani v Norsku, ani v Polsku žádný lékař nepotvrdil, že by byla pod vlivem léků proti bolesti, i když k tomu měla během delší hospitalizace příležitost,“ napsal polský Nasz Dziennik.

I přesto však dceru zpět do péče nedostala a navíc hrozilo, že přijde také o druhé dítě, dceru Eiry. „Jak se ukazuje, do Polska utekla nejen ona. Zakrátko několik dalších osob požádá o naši ochranu před rozmary všemocné norské sociální služby Barnevernet,“ napsal dále Nasz Dziennik.

Norské úřady odebírají děti na základě nepodložených důkazů velmi často. Své o tom ví také Češka Eva Michaláková, které byli takto odebráni dva synové, kteří nikdy nebyli k rodině navráceni, přestože se nepodařilo jednoznačně prokázat pochybení matky, která navíc byla zbavena rodičovských práv, a děti byly dány do pěstounské péče. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:43 středa 17. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4