Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Barbora (†24) zemřela po banální operaci: Zabili ji lékaři, tvrdí matka Denisa

    Barbora se svou matkou Denisou | foto: Archiv

    Byla mladá, měla kopu přátel a celý život před sebou. Sympatické Slovence Barboře (†24) z Komárna se ale stala osudnou běžná operace v tamní nemocnici. Den po zákroku omdlela a už se neprobrala. Zdrcená matka Denisa viní ze smrti své dcery lékaře a v ruce má pádný důkaz v podobě pitevní zprávy.

    Slovenský list Nový Čas uvádí, že Barbora byla v komárenské nemocnici kvůli odstranění žlučníkových kamenů. Den po zákroku omdlela a už se neprobrala, v pitevní zprávě se píše, že během operace byla Barboře poškozena játra, následovalo krvácení do dutiny břišní, šok a nakonec smrt.

    „Byla to moje jediná dcera, moje vše. Můj život už bez ní nemá smysl,“ svěřila se Barbořina zničená maminka Denisa. Ta je skálopevně přesvědčená, že o její dceru se v nemocnici tamní lékaři nepostarali tak, jak měli.

    „Neměla žádné zdravotní problémy až do osudného dne. Začalo ji nejprve bolet břicho. Obvodní lékařka ji proto poslala na sono. Tam jí zjistili, že má kameny a problémy se žlučníkem,“ vzpomíná Denisa.

    Barbora měla celý život před sebou.

    Oživovali ji 40 minut, měla oteklý mozek!

    Koncem července byla Barbora hospitalizována, druhý den ji měli operovat, ale nakonec byla mladá žena poslána na magnetickou rezonanci do Nových Zámků a poté do Bratislavy na pročištění žlučových cest.

    Pár dní poté se v komárenské nemocnici konal zákrok, který mladou Slovenku pravděpodobně připravil o život.

    „Barborka mi volala, že se necítí dobře, že se jí točí hlava. Měla nízký tlak, a tak jí prý lékaři dali nohy nahoru. Potom jsem jí psala v noci, ale to už mi neodpověděla,“ říká smutná maminka, která se dceři pokoušela dovolat druhý den ráno.

    „Nebrala mi to, tak jsem volala snad tisíckrát na různá čísla. Nejprve na chirurgii, poté na JIP, nikdo mi nebral telefon. Nakonec jsem se dovolala na ARO, kde mi řekli, že Barborka má vnitřní krvácení. Ona jim omdlela, oživovali ji celých čtyřicet minut. Měla oteklý mozek. Lékař mi řekl, že už nebude zdravá, já jsem jen prosila, že mi to nevadí, hlavně ať mi přežije,“ dodává Denisa.

    Barbora zemřela po banálním zákroku.

    Matka podala na lékaře trestní oznámení: Poškodili jste jí játra!

    Její prosby bohužel nezabraly. Barboru chtěli lékaři ještě operovat, ale už to nestihli. 

    „Vykrvácela a zemřela. Doteď se mi nikdo neomluvil, dosud za mou nikdo nepřišel, aby mi vysvětlil, co se vlastně stalo,“ nechápe zoufalá maminka, která měla tu možnost nahlédnout do pitevní zprávy.

    „Ve zprávě je jasně napsané, že masivně krvácela do dutiny břišní po náhodném poškození jater,“ říká a už na lékaře podala trestní oznámení.

    Nemocnice vinu popírá

    Mluvčí nemocnice ovšem vinu lékařů na úmrtí mladé Slovenky popírá.

    „Okolnosti úmrtí pacientky se prošetřují, nemocnice v tomto poskytuje plnou součinnost. Operační výkon byl proveden ve smyslu lege artis postupů. Na základě současných informací nemocnice Komárno vylučuje, že by ze strany lékařů došlo k zanedbání zdravotní péče,“ řekla pro výše uvedený list Martina Pavlíková, tisková mluvčí komárenské nemocnice.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:30 sobota 16. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      63
    • Cože
      42
    • Haha
      36
    • Sladký
      34
    • Super
      30
    • Trapas
      30
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...