Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Merkelová? Vzor pravého státníka,“ napsal Pospíšil se srdíčkem. Odpůrci migrantů zuří

    Jiří Pospíšil vychválil německou kancléřku Angelu Merkelovou. A pořádně to schytal! | foto: koláž Expresu

    Patnácté výročí ve funkci německé kancléřky oslavila v neděli Angela Merkelová. Mocná žena budící emoce především od dob propuknutí migrační krize, která se právě Německa dotkla nejsilněji. Ke gratulacím se přidal i europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který Merkelovou označil za skutečného státníka a vyzval, abychom si takových vážili, přičemž připojil i emotikon srdíčka. „Ta ženská má na rukou krev obětí teroru, prosazuje marxistické ideály a vy jste kolaborant,“ rozčilují se lidé v diskuzi.

    „Kdybych měl dnes někoho označit termínem státník, byla by to Angela Merkelová. V čem se liší státník od běžného politika? Především v tom, že umí prosazovat i nepopulární kroky, které jsou do budoucna potřebné. Takových lidí v populistické éře politiků není mnoho,“ napsal Pospíšil na Twitteru o německé kancléřce.

    „Buďme rádi za ně,“ dodal se srdíčkem a dal tak jasně najevo, že k političce označované za nejmocnější ženu světa vzhlíží.

    Jenže mezi českou veřejností Merkelová žebříčkům oblíbenosti nevévodí. Naopak je kritizována jako hlavní viník migrační krize, k níž měl přispět její velmi otevřený postoj vůči uprchlíkům především z Blízkého východu. A to dostal Pospíšil v diskuzi pocítit.

    „Zeptejte se na její úspěšnost pozůstalých po obětech terorismu a násilí, ti vám ji budou velebit až do nebe. Tak jako Řekové za její nadržování Turkovi, potažmo za prachy z rozpočtu EU pro ty, kteří údajně nepoplují na řecké ostrovy,“ vzkazuje Pospíšilovi jeden z mnoha diskutujících jménem Libor.

    „Souhlasím s vámi v jedné věci, a to že otevření Německa, potažmo EU muslimům a budoucí islamizaci a teroru na původních obyvatelích, je skutečně nepopulární krok. Ovšem o tom, zda je potřebný, se dá polemizovat,“ kroutí hlavou v komentáři Pavlína.

    Některým ale vadí i další politické tahy Angely Merkelové, nejen vstřícný postoj vůči uprchlíkům.

    „Velebit někoho, kdo z nejméně zadlužené země udělá během patnácti let nejzadluženější, prosadí marxistické ideály a genderovou rovnost zákonem? Tak to jste větší blb, než jsem si doposud myslel,“ píše další diskutující ostře.

    Někteří navíc někdejšího šéfa TOP 09 obviňují, že se statusem jakožto europoslanec zřejmě chce někomu zavděčit, padají dokonce i nadávky o kolaborantech.

    Merkelová se každopádně k předním světovým politikům, chcete-li státníkům, řadí už dlouhých patnáct let. V čele Německa, jedné ze světových velmocí, déle vydržel už jen slavný kancléř Helmut Kohl se svými osmnácti lety vlády.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:12 úterý 23. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      111
    • Super
      27
    • Tvl
      20
    • Haha
      19
    • Cože
      17
    • Sladký
      14
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...