Babiš ukončuje kontaktní kampaň: Přišel mi anonym, ať odstoupím, nebo mě zastřelí

Andrej Babiš s manželkou Monikou | foto: Profimedia, Profimedia.cz

Andrej Babiš svolal na úterní druhou hodinu odpolední další mimořádnou tiskovou konferenci. Týkala se opět útoků na jeho rodinu, které podle šéfa hnutí ANO pokračují i poté, co se policie začala zabývat výhrůžným vzkazem pro manželku Moniku v podobě ostrého náboje. Babiš se z toho důvodu rozhodl ukončit kontaktní kampaň.

„Tuto sobotu jsem oznámil, že jsem doma obdržel obálku adresovanou mé ženě, ve které byl ostrý náboj, Vyzval jsem proto všechny, abychom se k sobě chovali slušně, s úctou, nevyhrožovali a nebyli agresivní,“ uvedl na úvod Babiš.

Podle něj se ovšem výzva minula účinkem. Dnes mu prý přišel anonym, ve kterém mu muž s rakovinou vyhrožuje, že už nemá co ztratit, a proto ho „půjde lovit, pokud neodstoupí“.

„Pokud, Andreji, vyhrajete prezidentské volby, vezmu si flintu a vydám se na svůj poslední lov. Toho raka, co v sobě nosím, už stejně nepřemůžu, ale pořád ještě se mohu stát pro své syny hrdinou a svým vnoučatům zajistit lepší budoucnost. Buďto prohrajete, nebo zemřete, anebo odstupte a tím si zachráníte nejen život, ale i čest. Je to jen na vás,“ přečetl zprávu.

Babiš také přečetl komentáře z Twitteru, mířené na jeho manželku Moniku. Dotyčný napsal, že jediná škoda na tom, že jí přišel ostrý náboj, je, že jí náboj někdo nestřelil mezi oči.

Šéf hnutí ANO se na to konto rozhodl s okamžitou platností přerušit kontaktní kampaň. Nepojede ani do Hradce Králové, kde se měl objevit dnes.

Do televizních debat se Andrej Babiš podle svých slov dostaví podle programu.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:54 středa 24. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 11
  • 7
  • 7
  • 6
  • 5