Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Předseda ANO netradičně: O Jágrově holce, Saše Uhlové a drůbežárně

    Na charitu vždycky čas najde. | foto: Kalendář osobností 2017/Dalibor Konopáč

    Šéf hnutí ANO se rozhodl nadále nekomentovat, zda převzal obvinění policie v kauze Čapího hnízda, a nechce touto záležitostí nadále vyplňovat mediální prostor. V internetovém pořadu se vyhranil vůči lhářům, kteří se ho snaží před volbami pošpinit, a zareagoval také na kauzu vodňanské drůbežárny, kde podle Saši Uhlové panují otřesné pracovní podmínky. A došlo i na Jardu Jágra!

    V úvodu se moderátor pořadu Pavel Štrunc Andreje Babiše otázal, jak se to má s převzetím obvinění, které měla podle serveru Neovlivni.cz rozeslat Policie České republiky v kauze Čapí hnízdo.

    „Kdybych vám odpověděl, a je úplně jedno, co vám odpovím, tak v tom momentu se to zase někde řeší a zase se někoho budou ptát a zase se to bude držet v prostoru, aby se ukázalo, že Babiš udělal něco špatně. Neudělal jsem nic špatně,“ řekl rezolutně pro pořad Štrunc! serveru info.cz s tím, že to už nehodlá nikdy komentovat.

    Následně Andrej Babiš pozval děti, aby navštívily Čapí hnízdo a krmily třeba lemury s tím, že mají rádi jablka a hroznové víno. „A byla tam i kámoška Jaromíra Jágra, to byl taky skandál. Že si dovolil Jarda Jágr jet na Čapí hnízdo. To je skandální, co si to vůbec dovolil?! To je to stálé živení nějaké pseudokauzy,“ upozornil na návštěvu slavného hokejisty s prodejkyní second-handového textilu Veronikou Kopřivovou.

    Bývalý ministr financí také vytáhl sešit nadepsaný Moje bilanční schůzka s premiérem (bez premiéra). „Čtyřicet stran mojí práce. Ať ukáže Sobotka, co udělal ve vládě. Jenom kecy v kleci, ani tu vládu neuměl řídit,“ prohlásil Babiš na účet předsedy vlády Bohuslava Sobotky. A také dál kritizoval sociální demokracii za kampaň, kterou proti němu vede.

    Jak se žije ve vodňanské drůbežárně?

    „Film Selský rozum nechal natočit sociální demokrat, pan Patočka, který si v těch takzvaných hacknutých mailech od Sobotky říká o místo tajemníka pro dovoz běženců a jejich integraci. Podvedl Českou televizi, když řekl, že bude točit film o českém zemědělství. Natočil ale totálně negativní vylhaný film o mně, kde vystupují lidé, kteří nás okradli o stovky milionů, jako pan Rada z Jevišovic,“ upozorňuje šéf ANO na další z propíraných kauz.

    Ve snímku vystupuje i novinářka Saša Uhlová, která na základě své pracovní zkušenosti ve Vodňanech vypověděla o špatných podmínkách tamních zaměstnanců. Jsou prý málo placeni, přestávky jsou pouze krátké a nesmí jíst ani pít. Proti tomu se Babiš také ohradil s tím, že podmínky v Agrofertem vlastněném provozu jsou nadstandardní.

    „Saša Uhlová alias Tošičková pracovala ve Vodňanech 114 hodin za 9 608 hrubého. Ona lhala, protože říkala, že jde o plat za měsíc, kdyby tak pracovala, tak by dostala 19 500. Dělnická mzda ve vodňanské drůbežárně je 23 210. Co tam říká paní Uhlová? – Hluk, zima, smrad, křik, do porcovny na šest hodin v kuse…“ A také to, že se nemohla napít nebo dojít na toaletu za šest hodin, jak upozornil moderátor. 

    „Zaměstnanci dodržují přísné veterinárně hygienické předpisy. Takže dělníci nemohou jíst a pít při práci, to je zakázané od veterinární správy,“ vypočítával detaily Andrej Babiš z připravených podkladů. Pracovní přestávky prý dokonce o 15 minut překračují půlhodinový limit určený zákoníkem práce.

    „Uhlová lže a je součástí té stejné štvavé kampaně, velmi dobře organizované jednou socanskou agenturou. Lhala o přestávkách i mzdách,“ uzavřel téma předseda hnutí ANO.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:00 sobota 27. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Super
      30
    • Haha
      13
    • Tvl
      9
    • Sladký
      8
    • Cože
      6