Charles Michel pracuje jako kuchař v laboratoři Oxfordské univerzity, kde zkoumá, jak fungují naše smysly. Společně s vědci přišel na to, jak vytvořit dokonalý hamburger, který zachutná všem.
Zde jsou pravidla:
1. Ujistěte se, že když budete hamburger jíst, budete kousat do všech jeho vrstev
Pro maximální požitek z tohoto jídla je důležité, aby se v ústech smíchaly všechny jeho ingredience.
2. Nikdy nejezte hamburger z talíře
Když jíte hamburger zabalený v papíře, cítíte, jak je teplý a vlhký, což údajně podněcuje pozitivní zážitek z jeho konzumace.
Fotogalerie |
3. Jezte ušima
Slyšet křupání housky a salátu je podle Michela důležitou součástí konzumačního procesu.
4. Dejte vašemu burgeru jméno
Když dáte jídlu popisný název, údajně tím změníte to, jak jej vnímáte. Dobrý příběh jeho vzniku a jeho jména podnítí vaše očekávání a vy se na jídlo budete víc těšit.
5. Zaměřte se na ingredience
Důležité je, abyste svůj hamburger neošidili. Kupte kvalitní hovězí maso. Chcete-li jeho chuť ozvláštnit, použijte kombinace omáček, jako je kečup, chipotle nebo sójová omáčka. Slaninu vyměňte za šunku Serrano, použijte křupavou smaženou cibuli, hlávkový salát, rajčata, nakládané okurky a sýr Camembert.
Dobrou chuť!