Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    MMA bijec Mikulášek: Vémola boxuje hůř než moje neteř! Porazím ho zadarmo a bez fanoušků

    Českou MMA scénou nedávno otřásl spor mezi tuzemským nejznámějším zápasníkem Karlosem Vémolou (34) a bijcem Václavem Mikuláškem (32). Zašlo to tak daleko, že se oba ranaři začali navzájem urážet přes sociální sítě. Zatímco Vémola tvrdí, že vzájemný zápas nemá smysl, jeho sok je úplně jiného názoru. „Zápasil bych s ním i zadarmo a bez fanoušků, žene mě nenávist,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz bojovník Mikulášek. Co mu na Karlosovi tak vadí?

    Rozhovor s MMA zápasníkem Václavem Mikuláškem alias Babou Jagou proběhl v prostorách pražského gymu TKBC, kde bohumínský bijec trénuje s dalšími známými fightery, jako je například David Hošek, Miroslav Brož či ukrajinský obr Jevhenij Orlov. 

    Redaktorovi Expres.cz se Mikulášek nejprve svěřil, že se dostává z nepříjemného zranění a i z toho důvodu by se nezvládl připravit na nadcházející speciální projekt organizace Oktagon Underground.

    „Když začala karanténa, ležel jsem doma, byl jsem po zranění a měl jsem zánět v oku. Měsíc jsem ležel a jedl antibiotika, nabral jsem strašně rychle na 106 kilo, hrozně moc jsem spal. Spárování venku mě nebavilo, teď se snažím dostat se alespoň do normálu. Na tu váhu ale nejsem zvyklý, je to tíha, normálně mám předzápasovou váhu kolem 95 kilogramů. Je to strašně znát. Dříve jsem odjel deset pětiminutových kol a teď udělám dvě tři kola a mám pocit, že mě přejel vlak,“ řekl nám Mikulášek.

    MMA zápasník Václav Mikulášek touží po zápase s Karlosem Vémolou.

    Vémolovi soupeři byli nepřipravení, on věděl o zápasu tři měsíce

    Účast ve výše zmíněném projektu nepřicházela v úvahu, o zápas s Karlosem Vémolou, s nímž bohumínský ranař vede už nějakou tu dobu slovní válku, ale Mikulášek mocně stojí.

    „Když mě něco žene víc dopředu, což je nenávist k tomu člověku, pak podávám lepší výkony, než když jsem s tím člověkem v pohodě. Ten zápas bych určitě chtěl, věřím si, že bych vyhrál. Na každého se dá připravit,“ míní zápasník, podle něhož Vémolovi v minulosti hodně hrálo do karet, že jeho soupeři byli nepřipravení.

    „Když Karlosovi přitáhli soupeře, měl většinou na přípravu maximálně měsíc nebo čtrnáct dní. Častokrát dostával soupeře na poslední chvíli. Tím ho neshazuju, ale je to realita. Když člověk není připravený na soupeře, vypadá to jinak a sází na jednu kartu. Vémola věděl o zápasu tři měsíce dopředu a už se připravoval. Kdybych měl kvalitní přípravu, byl bych mu rovnocenným soupeřem,“ říká Mikulášek.

    Lépe než Vémola boxuje i moje pětiletá neteř. Budu s ním zápasit i zadarmo v prázdné hale

    Zápasník, jehož si fanoušci oblíbili zejména pro jeho upřímnost, je toho názoru, že válku začal sám Vémola, který o Mikuláškovi ne zrovna pozitivně mluvil na tiskových konferencích a poté si z něj utahoval ještě na sociálních sítích. Teprve poté se do toho vložil „Baba Jaga“.

    „Začalo to z Karlosovy strany, nepochopil jsem, proč si mě vzal do své huby, já na něj nikdy nereagoval, občas jsem si dělal srandu, to ano, ale na konferenci jsem si z něj nikdy neutahoval, že boxuje jako tříletý kluk. Jeho přední, zadní? Moje neteř, které je pět let, to zvládne tisíckrát líp,“ míní Mikulášek.

    „Řekl jsem mu (Vémolovi), že to klidně udělám bez fanoušků a bez nároku na honorář, aby si někdo nemyslel, že si chci na tom jenom zvednout svoje PR, o to nestojím. Já o něm nikdy veřejně nemluvil, pouze před zápasem s Attilou jsem řekl, že více věřím Attilovi. Věděl jsem, že Karlos prohraje. Nebudu se ho doprošovat, Vémola není moje priorita. Mojí prioritou je teď dostat se do kondice, první měsíc bude peklo,“ dodává zápasník, jemuž na Vémolovi nejvíce vadí, že má dvě tváře. V soukromí je to prý skromný chlapík, ale když se zapnou kamery, Karlos rozjíždí brutální trash-talk.

    MMA zápasník Václav Mikulášek během rozhovoru pro Expres.cz

    Na Karlosovi mi vadí, že má dvě tváře. V reálu je to slušný chlap

    „Chápu, že je to marketing, ale to je to, co se mi na něm nelíbí. V realitě je normální chlap a mluví s tebou úplně slušně. Karlos dokázal pro české MMA strašně moc, zvedl sledovanost, porazil víceméně skoro všechny české topové fightery,“ skládá Vémolovi hold Mikulášek.

    Zatím to vypadá, že k zápasu mezi Vémolou a Mikuláškem tento rok nedojde.

    „Uvidíme, jak vše dopadne po turnaji v Ostravě, jak se to bude líbit panu Novotnému, já bych s tím neměl nejmenší problém. On (Vémola) sám řekl, že je ready v jakékoliv váze. Tak proč ne?“ ptá se Mikulášek.

    Terminátor o zápas s Mikuláškem nestojí. Změní jeho názor peníze?

    Vémola mu ale už před časem skrz Expres.cz odpověděl, že o zápas s ním nestojí. „To bych se vrátil o sto let zpět, zápasit s někým, jako je on,“ řekl nám evidentně pobavený Vémola.

    Všichni ale dobře víme, že když se zamává bankovkami, Karlos rád mění názory.

    Vzpomeňte si například na to, jak před nabitou O2 arénou vyzval zpěváka Marpa k boxerskému zápasu. Ten jeho výzvu přijal a Vémola dlouho odmítal. 

    Před časem MMA zápasník Expresu ale řekl, že pokud dostane dobře zaplaceno, s oblíbeným raperem si to rád rozdá.

    „Sky is the limit! Správné peníze jsou ty, jaké tady ještě nikdy nebyly. Já beru dobré peníze za zápasníky, a abych zápasil s rapery, musejí za to být lepší peníze, než jaké dostávám, a ty tady ještě nikdy nebyly,“ řekl nám Vémola.

    Změní nejznámější český bijec názor i v případě Václava Mikuláška?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 12. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      76
    • Super
      73
    • Trapas
      52
    • Tvl
      50
    • Sladký
      49
    • Cože
      45