MMA zápasník Mikulášek: Na základce jsem si prožil peklo, učitelky nic neudělaly. Pak se vše změnilo

Sto šest kilogramů na váze, tělo samá kérka a sval. Když se podíváte na českého MMA zápasníka Václava Mikuláška (32), asi by vás nikdy nenapadlo, že by se mohl stát obětí drsné šikany. Jenže opak je pravdou. Když byl malý kluk, na základní škole si ho vytipovala parta sígrů a on zažíval horké chvilky, o nichž teď promluvil v rozhovoru pro Expres.cz.

O tom, že byl na základní škole drsně šikanován, se MMA zápasník Václav Mikulášek nestydí otevřeně mluvit. Jistě tím chce poukázat na globální problém, kterým šikana na školách rozhodně je. A také si uvědomuje, že svým životním příběhem může inspirovat mnoho dětí, které to stejně jako on nemají jednoduché.

„Neříkám to proto, aby mě lidé litovali. Když se mě někdo zeptá, odpovím na to. Možná jsem díky tomu některým lidem přirostl k srdci,“ uznává v rozhovoru pro Expres.cz Mikulášek, který je v MMA světě známý též pod přezdívkou „Baba Jaga“.

V současné době je Mikulášek chlap jako hora a na ulici by se s ním těžko někdo dobrovolně dal do křížku. Když byl ale dítě a nevěnoval se ještě bojovým sportům, byl snadnou kořistí pro zákeřné šikanátory.

„Byl jsem taková nitka, ostříhaný na hříbečka, blonďáček, nebyl jsem velký kluk. Ale vždy jsem byl držka, řekl jsem, co jsem chtěl, a nebral jsem ohledy. Ne vždy jsem v tom byl nevinně, za takových dvacet procent jsem si mohl sám. Vždy jsem si řekl svoje,“ říká MMA bijec z Bohumína.

„Děly se mi různé věci, kradli mi svačiny i různé věci, například oblečení, které mi máma koupila na dovolené. Nebo vzali tašku a vysypali mi ji do záchodu. Nejhorší věc byla, když na mě před školou čekali tři kluci, já chtěl jít jiným vchodem, ale učitelky mě nepustily. Ti kluci mě pak před školou bili, nutili mě dělat kliky, další po mně plivali. Ty učitelky to viděly a nic neudělaly. Ve třídě mě zase frajer škrtil po tělocviku tričkem,“ vzpomíná na těžké časy Mikulášek.

„Měl jsem stavy, že jsem nechtěl chodit do školy a nebyl jsem schopný mluvit s lidmi,“ dodává bijec.

MMA zápasník Václav Mikulášek během rozhovoru pro Expres.cz

Začal jsem chodit na box a někoho úmyslně zranil. Se šikanátory jsem v kontaktu

Pak se ale v Mikuláškovi něco změnilo a řekl si, že takhle to dál nejde. Rozhodl se, že zesílí a šikanátorům se postaví.

„Začal jsem chodit na vzpírání, ucítil jsem, že jsem silnější a větší. Začal jsem pak boxovat a skončilo to nepříjemnou scénou, někoho jsem zranil úmyslně a tím to šikanování skončilo. Lidé si všimli, že se nenechám a že už to stačilo.  Přežil jsem to, vše se dá přežít,“ říká Mikulášek.

MMA zápasník Václav Mikulášek zažíval na základní škole těžké chvíle.

Těm, kteří ho v dětství šikanovali, už Mikulášek nejenom dávno odpustil, ale s některými ho pojí i přátelský vztah.

„Jsem s nimi v kontaktu, jsou to moji kamarádi, byli jsme děti. Proč bych to měl nosit pořád v sobě... Ono to tam někde ještě je, ale nemůžeš soudit někoho, komu bylo tehdy deset nebo jedenáct let,“ vysvětluje ve své zpovědi pro Expres.cz Mikulášek.

Na celý rozhovor s MMA bijcem Václavem Mikuláškem se podívejte ve videu. Dozvíte se, proč nesnáší svého konkurenta Karlose Vémolu!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 13. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 59
  • 53
  • 50
  • 41
  • 40
  • 33