Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    S UFC veteránkou Pudilovou vytřela zem a šokovala Česko! Kdo je MMA amatérka Tereza Bledá?

    Měla to být jasná věc. Veteránka UFC a nejuznávanější česká MMA zápasnice Lucie Pudilová (25) se na turnaji Oktagon Underground v sobotu střetla s mladičkou amatérkou Terezou Bledou (18). Silné předzápasové řeči ale příbramské mlátičce nepomohly. Bledá ji porazila na body a šokovala celé Česko! Jaký je příběh „Popelky“ českého MMA?

    Promotér a moderátor organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný označil Terezu Bledou po zápase s Lucií Pudilovou za „Popelku“ českého MMA.

    Ne že by snad byla osmnáctiletá zápasnice věčně umouněná od popela a měla zlou macechu. Novotný tím chtěl naznačit, že raketový vzestup mladičké ranařky je jedním slovem pohádkový!

    Plavkyně, která se zamilovala do činek a MMA

    Ještě před pár lety to vypadalo, že Tereza Bledá bude sbírat úspěchy jako plavkyně. Pak ale objevila posilovnu, činky, krev, pot a hlavně MMA! 

    „Už odmala jsem byla spíš na cvičení a barbínky mě moc nebraly. Odmala jsem také tento sport chtěla dělat, ale nevěděla jsem, že v Mariánkách něco takového je. V době, kdy jsem se to dozvěděla, jsem měla před mistrovstvím republiky v plavání, a tak jsem hned dva dny po mistrovství skončila s plaváním a vsadila všechno na sport, který mě lákal,“ svěřila se Tereza serveru Top Fight.

    Do nejnebezpečnějšího sportu celé planety se rychle zamilovala natolik, že se ještě jako dítě přestěhovala z Mariánských Lázní do Prahy, aby mohla začít trénovat v proslulém Hanuman Gymu, kde se setkala i s legendou bojových sportů Petrem Macháčkem.

    Tereza Bledá byla dříve talentovaná plavkyně.

    Brzy ale Tereza přešla pod křídla jednoho z nejrespektovanějších MMA koučů Česka Andrého Reinderse a evidentně dobře udělala.

    Dívka, která se pyšní titulem neporažené juniorské mistryně v boxu i MMA a minulosti se stala také juniorskou šampionkou v bench-pressu, pod vedením manžela Hany Mašlíkové neuvěřitelně vyspěla. 

    A to nejenom jako bojovnice, ale i jako člověk. I když jí je teprve osmnáct, už se zařadila k předním českým bojovnicím. Co jí rozhodně nechybí, je sebevědomí.

    O zmíněný zápas s Lucií Pudilovou, která je považována za nejlepší českou zápasnici a bila se s těmi nejlepšími i v zámořské UFC, si Bledá vyloženě řekla.

    Terezu trénuje André Reinders.

    Pudilová se po zápase vymlouvala na pravidla

    Nerozhodilo ji ani to, že mnohem zkušenější soupeřka před krvavou bitvou sebevědomě prohlašovala, že jde všechny ostatní rváčky do klece „přizabít“.

    „Chápu, že měla řeči, přichází z UFC, to je jiná úroveň. Věřila, že si tu s námi bude hrát. Všichni ale nastupovali za stejných podmínek. Asi to chtělo víc úcty,“ řekla po zápase pro iDNES.cz Bledá, jejíž přezdívka „Ronda“ odkazuje na její vzor, americkou MMA zápasnici Rondu Rouseyovou.

    Tereze Bledé v zápase s Pudilovou vycházely zejména strhy k zemi. Každé kolo se jí povedlo několik takedownů. Zkušenější ranařka z Příbrami kvůli tomu pak neměla šanci rozjet souvislejší útok.

    Pudilová se po prohraném zápase poté vymlouvala na specifická pravidla turnaje Underground. Nelíbilo se jí, že nemohla svou soupeřku mlátit či škrtit na zemi.

    „Byla docela silná, což mě překvapilo, i když jsem to trochu čekala. Ale není to prostě MMA a já ji nemohla mlátit na zemi,“ smutnila po zápase Pudilová.

    Lucie Pudilová se po zápase vymlouvala na pravidla.

    Jenže pravidla jsou stejná pro všechny a s tím, že nepůjde o typický MMA zápas, byla Pudilová (stejně jako ostatní zápasníci a zápasnice) včas obeznámena.

    Vítězství Terezy Bledé bylo šokem pro velkou část nadšenců do bojových sportů. Její trenér André Reinders jí ale od začátku věřil.

    „Tereza je obrovský srdcař. Díky tomu urvala vítězství. Je to pokorná holka, inteligentní a psychicky vyspělá. Může udělat velkou kariéru,“ věří Reinders, který patří k nejrespektovanějším MMA trenérům v Česku.

    Terezu čeká za čtrnáct dní finále turnaje Oktagon Underground. Proti ní se opět postaví výrazně zkušenější soupeřka, jíž bude Magda Šormová. 

    Zároveň Bledá už souhlasila s odvetou s Lucií Pudilovou. Zápas by se ale tentokrát měl odehrát podle originálních MMA pravidel.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:08 úterý 29. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      49
    • Trapas
      49
    • Sladký
      47
    • Tvl
      44
    • Haha
      43
    • Cože
      39
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...