Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ultras Sparty zuří: Útočníka svlékali z dresu, on se rozplakal. Roso, ukaž koule a jdi!

    Fanoušci Sparty chtěli, aby si hráči sundali dresy. | foto: Reprofoto ČT

    Jako hráč byl naprosto jedinečný. Kvůli jeho geniálním schopnostem se mu přezdívalo „malý Mozart“. V roli sportovního ředitele ale Tomáš Rosický (41) selhává na plné čáře a mezi sparťanskými fanoušky už nejspíše neexistuje nikdo, kdo by si přál jeho setrvání ve funkci. Poslední kapkou pro zaryté příznivce klubu z Letné byla pohárová ostuda na Slovácku! „Rosický, demisi,“ křičeli rozzuření rowdies, kteří také požadovali, aby hráči svlékli sparťanské dresy. Jeden z fotbalistů se poté rozplakal.

    Před sezonou se mluvilo o útoku na titul a probojování se do základní skupiny Ligy mistrů. Ani jedno nevyšlo a kvůli špatným výsledkům dostal ve Spartě nedávno padáka zkušený kouč Pavel Vrba. 

    Klubová legenda a sportovní ředitel Tomáš Rosický ve funkci ale stále zůstává a se zamračeným výrazem ve tváři sledoval středeční pohárové finále, v němž Sparta podlehla 1:3 Slovácku. Letenští tak přišli o možnost zachránit další nepovedenou sezonu.

    Více než prohra fanoušky Sparty rozlítil bezkrevný výkon svěřenců dočasného kouče Michala Horňáka. Někteří hráči v rudých dresech na hřišti působili dojmem, že se jim hrát ani příliš nechce.

    Po zápase sparťanští ultras sestoupili z tribuny za branku a chtěli si to si to s hráči vyříkat. Mezi rozčílené fanoušky přišel končící kapitán Bořek Dočkal a slovenský stoper Dávid Hancko.

    Po prohře na Slovácku si fanoušci Sparty šli od plic promluvit s některými hráči. Po fotbalistech chtěli, aby si sundali dresy.

    „Sundejte si dresy,“ křičeli rozhněvaní rowdies na fotbalisty. Dočkala a Hancka pak doplnili i Krejčí mladší a útočník Čvančara. 

    Poslední jmenovaný se po divoké debatě s fanoušky rozplakal a spoluhráči ho museli utěšovat.

    „Co se řekne v kabině, to v ní má zůstat. Myslím, že stejně tak i to, co padlo na trávníku,“ okomentoval konflikt s fanoušky záložník Krejčí.

    Fanoušci Sparty chtěli, aby si hráči sundali dresy.

    Roso, ukaž koule a ukonči tu tragikomedii, prosí fanoušci

    Fandové Sparty, jimž už dávno došla trpělivost, jako hlavního viníka nyní vidí klubovou legendu Tomáše Rosického. 

    Ten do klubu coby sportovní ředitel přišel před dvěma a půl lety. Mnozí v něm viděli spasitele, on ale svými velmi zvláštními kroky táhne klub do ještě větších problémů.

    „Rosický, Čupr, Křetínský, všichni táhněte! Sparta pod vámi nikdy nic nedokáže,“ myslí si jeden z fanoušků Sparty, který dal najevo svůj hněv na Facebooku klubu z Letné.

    „Roso, byl jsi můj oblíbený hráč, ale teď doufám, že ukážeš koule a sám odejdeš ze Sparty. Protože na téhle tragikomedii, která trvá už moc dlouho, kdy si nás kdekdo maže na chleba a kdy nejsme schopni přivést opravdu kvalitní posily (až na několik čestných výjimek), máš výrazný podíl,“ píše jistý Milan, s jehož názorem souhlasí stovky dalších příznivců Sparty.

    Tomáš Rosický

    Rosický už delší dobu působí velmi otráveným dojmem. Fotbalovými kuloáry se nesou zprávy, že je znechucený. Bývalý geniální záložník už několikrát naznačil, že klidně může brzy skončit, ale zatím se k tomuto kroku neodhodlal.

    „Na mém osobním mediálním obrazu mi nezáleží a mojí ambicí není držet se židle za každou cenu. Ale nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí. Moje jediná ambice je se Spartou vyhrávat,“ napsal Rosický před časem na sociální síti.

    Tehdy „Rosa“ ještě pevně věřil, že sázka na bývalého reprezentačního trenéra Pavla Vrbu byla správná. Nyní ale bývalý záložník Dortmundu či Arsenalu opět hledá pro Spartu nového kouče, údajně v Německu.

    Otázkou je, jestli dříve než nový trenér nepřijde Rosického rezignace...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:22 pátek 16. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      36
    • Super
      20
    • Sladký
      12
    • Trapas
      11
    • Tvl
      3
    • Cože
      0
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...