Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komentář: Sparta a Slavia vyzvou drzou Plzeň. Rozhodne o mistrovi síla fotbalového podsvětí?

    Sparťan David Lafata a slávista Milan Škoda budou na jaře důležitými postavami honu na Plzeň. | foto: iDNES.cz

    Plzeň první. Slavia druhá. Sparta třetí. Skončil podzim ve fotbalové lize a na jaře se bude hrát film s názvem: Sestřelí pražská S drzou Plzeň? A pomohou jim k tomu superstřelci David Lafata s Milanem Škodou?

    Plzeň bývala takzvaným jojo klubem. Chvíli první liga, chvíli druhá. Vlastně nikoho nezajímala. Jenže před pár lety se i za pomocí Sparty (miliardář Daniel Křetínský tehdy půjčil Viktorii peníze a vlastně zadarmo dal hráče typu Pavla Horvátha či Davida Limberského) vzepjala. Unikla krachu a stala se českým lídrem.

    Ano, tím dnes je. Sparta a Slavia jsou sice největší jména. Baník či Olomouc rovněž mohou mluvit o skvělé tradici. Liberec za posledních patnáct let třikrát vyhrál ligu.

    Jenže... Plzeň vyhrála od roku 2010 čtyřikrát českou ligu. Slavia ani jednou, Sparta jednou - stejně jako Liberec. Navíc si zahrála dvakrát Ligu mistrů, kde pokaždé vydělala více než 300 milionů. Pro pyšnou Spartu je Champions League už deset let vysněnou scénou.

    Také v této sezoně je Plzeň po podzimní části ligy na vrcholu. Před Slavií má jednobodový náskok, před Spartou ještě o tři vyšší. Jenže má také jeden zápas k dobru, v sobotu totiž neodehrála duel na Bohemians.

    V tu chvíli se ukázala jedna část plzeňské síly. Viktoria je velmi mocná i mimo hřiště. Trávník byl na Bohemians sice promrzlý, ale nebylo to nic výjimečného. Jenže Plzeňáci hrát nechtěli.

    Fotogalerie

    Chyběl jim klíčový bek Limberský, na konci podzimu jsou rozbití. Navíc Bohemka je doma nepříjemná a terén by jí ještě nahrál - ještě více by rozhodovalo srdce, bojovnost, mazal by se technický rozdíl.

    Plzeň, ač to samozřejmě nikdy nepřizná, tlačila na odložení. A uspěla.

    I tento případ demonstroval změnu poměrů. V lize není v zákulisí silná už jen Sparta či nyní Slavia (v zádech má čínského majitele, který je také významným sponzorem celé asociace). V případě Sparty je to jasné, její majitel Křetínský je nejbohatším Čechem mezi majiteli klubů. Ale také Viktoria.

    Moc v zákulisí bude na jaře „psát”, to je jasné. I když na podzim byla liga v tomto směru poměrně klidná. Vybočovaly jen zápasy Slavie v Jihlavě, kdy sudí jasně stranil Pražanům, a Liberce doma se Slováckem. Při něm rozhodčí hosty doslova zašmikl. Byla to vražda v přímém přenosu.

    Na jaře se bude hrát o velké věci. Proto přijdou kontroverzní momenty - a nebude jich málo. Vždyť ve fotbale, který řídí lidé jako Miroslav Pelta a Roman Berbr to není jinak možné.

    Proto, doufejme, budou mít co největší moc v honu na Plzeň borci jako slávista Milan Škoda či sparťan David Lafata.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:54 pondělí 3. dubna 2017. Anketa je uzavřena.

    • Super
      16
    • Haha
      16
    • Trapas
      13
    • Tvl
      12
    • Cože
      11
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...