Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Neskutečná Slavia očima Petra Švancary: Mohou dojít do finále, Sparta na ně (zatím) nemá

    Slavia po skvělém výkonu postoupila přes anglický Leicester City do osmifinále Evropské ligy. | foto: Profimedia.cz

    Pražské Slavii se povedla další senzace. Po výhře 2:0 na půdě anglického Leicesteru City postoupila do osmifinále Evropské ligy. Třetí nejlepší tým Premier League sešívaní zejména v druhém poločase přehráli a svým nebojácným výkonem překvapili celý fotbalový svět. „Je to obrovský úspěch pro český fotbal a skvělá reklama. Nikdo jim přitom nevěřil,“ neskrýval nadšení bývalý útočník Slavie Petr Švancara, který by se příliš nedivil, kdyby to parta kouče Jindřicha Trpišovského dotáhla až do finále.

    „Když porovnávám rozdíl mezi oběma kluby, je to něco podobného, jako když Ledecká vyhrála olympiádu. Sportovní zázrak,“ řekl bezprostředně po výhře nad Leicesterem City trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

    A s úspěšným koučem sešívaných souhlasil i bývalý ligový útočník Petr Švancara, který velkolepý úspěch českého fotbalu pro Expres.cz okomentoval.

    „Jsem hrdý Čech! Slavia udělala skvělou reklamu. Díky Slavii získává náš fotbal v Anglii skvělé jméno. Nejlepší na tom je, jakým způsobem to dokázali. Leicester si nevytvořil žádnou šanci, až na těch pár minut v úvodu zápasu neměl ani žádný tlak. Velká pochvala, skvěle se na to dívalo. Pokryli Vardyho, který patří k nejlepším útočníkům v Premier League. Byli perfektně připravení, všichni předvedli absolutně skvělé výkony! Samá pozitiva,“ neskrýval nadšení bývalý útočník Slavie.

    V pátek odpoledne se Slavia dozví, s kým změří síly v osmifinále Evropské ligy. Svěřenci trenéra Trpišovského si přejí opět tým z Anglie a stejné přání má i Švancara.

    „Přál bych jim Manchester United, to by byla úplná paráda. Škoda ale, že je to bez diváků. Na druhou stranu si myslím, že teď to Slavii paradoxně trochu pomohlo,“ myslí si Švancara, který by se nedivil tomu, kdyby to Slavia dotáhla až do finále Evropské ligy, což by na české poměry bylo něco naprosto neuvěřitelného.

    „Můžou to dotáhnout až do finále, mají neskutečnou fazonu. Jsou nečitelní, proti Leicesteru je všichni podceňovali, ale oni nejenže je porazili, ale nedostali za dva zápasy ani jeden gól a ještě je takticky přehráli. Už několikrát dokázali, že se na ty top týmy, jako je třeba Barcelona, Inter nebo Dortmund, umí dobře připravit,“ říká Švancara.

    Jednu branku vstřelil senegalský objev Abdallah Sima, který se na snímku raduje s kapitánem Janem Bořilem.

    Sparta Slavii nedotáhne, příští sezona už ale bude zajímavější

    I když Petr Švancara býval skvělým útočníkem a má v oblibě zejména ofenzivní hvězdy, ve čtvrtek ho ze slávistů nejvíce zaujal mladičký stoper David Zima.

    „Byl všude. Působí na mě tak, že i když udělá chybičku, což se stane tedy málokdy, rychle na to zapomene. Je šikovný. Slavia ale působí neskutečně jako celek. Ta defenziva jim klape, jsou na sebe zvyklí. Proto třeba nehrál Simon Deli. Skvěle do týmu zapadl Alexander Bah, ten je hodně nepříjemný. Kúdela ve svém věku stíhá rychlostně hvězdy Premier League, neuvěřitelné,“ rozplýval se blahem Švancara.

    Slavia po skvělém výkonu postoupila přes anglický Leicester City do osmifinále Evropské ligy.

    Pochvalu si zaslouží samozřejmě i výše zmíněný trenér Jindřich Trpišovský, který si už udělal v cizině takové jméno, že se fanoušci Slavie obávají, že ho v brzké době nějaký zahraniční klub odláká z Edenu pryč.

    „Umí do zápasů skvěle zasáhnout. Dělá věci, které mi zpočátku nedávají tolik smysl, ale nakonec mě přesvědčí o opaku. Z hráčů, které jsme ještě před rokem neznali, dělá hvězdy evropského formátu,“ vysekl Trpišovskému poklonu borec s přezdívkou Mercedes.

    Co se týče nejvyšší české soutěže, Slavia vede před konkurenční Spartou o osm bodů. Klub z Letné se výkonnostně zvedl po příchodu trenéra Pavla Vrby a začaly se tak množit názory, že Slavia nemá titul ještě zdaleka v kapse. Švancara je ale jiného názoru.

    „Sparta se mi pod trenérem Vrbou líbí, zlepšila se jim ofenziva, ale nemyslím si, že by měli Slavii nějak atakovat. Oni to mají dobře v hlavách nastavené a ten titul zvládnou. Sparta si ale může udělat dobrý základ do příští sezony, která už by mohla být konečně zajímavá. Nikdo nechce koukat na to, jak tým vyhrává ligu o deset dvanáct bodů. Respekt před Slavií, ale pro fanoušky je zajímavější, když je liga vyrovnaná,“ řekl na závěr Švancara.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:25 sobota 26. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      41
    • Haha
      17
    • Sladký
      17
    • Cože
      14
    • Trapas
      14
    • Tvl
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...