Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nový šampion Oktagonu a Vémolův soupeř Pirát: Drsné dětství! Otce chtěl zabít ve spánku

    Samuel Pirát Krištofič pózuje s pásem pro šampiona střední váhy. | foto: Instagram

    Když Ondřej Novotný zakřičel do mikrofonu jeho jméno, potetovaný bijec padl na kolena a tekly mu slzy štěstí. Samuel „Pirát“ Krištofič na sobotním turnaji Oktagon 26 porazil na body Poláka Marcina Naruszczku a stal se tak prozatímním šampionem ve střední váze. Bijec, který už si brousí zuby na bývalého šampiona a rivala Karlose Vémolu, ušel za poslední roky obrovský kus cesty. Nedávno se Pirát rozpovídal o svém velmi drsném dětství. Jeho otec byl agresivní alkoholik, který mlátil Samuela i jeho matku. Zápasník ještě jako malý kluk po nocích plánoval, jak tátu zabije ve spánku!

    Slovák Samuel „Pirát“ Krištofič působí na první pohled jako pohodář, kterého nic nerozhodí. Rád vtipkuje a miluje pozornost fanoušků. Svěřenec Attily Végha si ale v hloubi duše nese příběh, který nahání husí kůži.

    Když byl Krištofič malý kluk a nevěnoval se ještě bojovým sportům, už sváděl svůj nejtěžší zápas v životě. Jeho soupeřem byl otec závislý na alkoholu, který když se trochu napil, nedělalo mu problém brutálně zbít děti i svou ženu.

    „Většinou přišel domů ožralý, udělal dusno a zbil nás. Moji mámu, moje dvě sestry, mě. Nechápal jsem, proč to dělal. Proč to dělal tak často… Fajn, klidně si chlastej, ale proč nám musíš ubližovat? Proč své krvi děláš to, co by málokdo udělal i svým nepřátelům? Jak vůbec můžeš? Přijít, všechny zmlátit a pak se nám ráno střízlivý koukat bez problémů do očí? Nechápu to ani dnes. Zároveň se na všechno, co se stalo, už dokážu dívat i jinak,“ popsal své dětství slovenský bijec pro server Bez frází.

    Krištofič se za svého otce styděl. 

    „Věčně jsme kvůli jeho závislosti neměli peníze, někdy nebylo ani co jíst. Vím, jaké je to mít skutečný hlad. Tak to bylo, život píše i smutné příběhy,“ vzpomíná na nejtěžší období života ranař, který si říká Pirát.

    Samuel Pirát Krištofič

    Tlačil mámě hlavu na sporák, já ho chtěl bodnout ve spánku!

    MMA zápasník také detailně popsal ty nejšílenější momenty ze svého dětství.

    „Pamatuju si, jak si hraju v pokoji a slyším, že se otec zvedá z pohovky a někam jde. Najednou je v bytě úplné ticho. Jdu se podívat do kuchyně, kde jsou zavřené dveře, otevřu je a vidím, jak tlačí mámě hlavu nad sporák, kde hoří oheň. Já a sestry na něj začínáme křičet, ať toho nechá. Ječíme, ať jde pryč. Tohle se v různých obměnách opakovalo. Žili jsme ve strachu a dělali jsme zoufalé věci,“ svěřil se před časem nový šampion Oktagonu.

    Samuel Pirát Krištofič

    Krištofičova matka se jednoho dne pokusila tyranovi postavit. Připravila si kámen, kterým ho chtěla udeřit do hlavy. 

    „Netrefila se a on pak rozbil hlavu jí. Jen jsem na to koukal. Stejně jako na to, jak přijeli policajti a neudělali s tím vůbec nic. Nikdy nám nepomohli,“ vzpomíná Krištofič.

    Svou maminku se Samuel snažil bránit. Několikrát se otci postavil, dal mu i pěstí, ale proti dospělému muži, který byl ještě posilněn alkoholem, neměl žádnou šanci. Proto se v Pirátově hlavě začal po nocích rodit plán, jak se agresivního opilce definitivně zbavit.

    „Připravil jsem si do šuplíku nůž a čekal. Byl jsem vzhůru dlouho do noci a slyšel, jak mámu zase něčím trápí. Čekal jsem, až usne, abych se k němu mohl přiblížit a píchnout ho do břicha. Nakonec jsem k tomu nenašel odvahu, byl jsem dítě a mnohem silnější byl strach z toho, co by se stalo, kdyby se mi to nepovedlo. Ten nůž jsem ale držel v ruce dlouho. Stál jsem ve tmě a v hlavě jsem si přehrával příběhy, jak to bude pokračovat,“ svěřil se Pirát.

    Samuel Pirát Krištofič a jeho trenér Attila Végh

    Tyranovi neodpustil, byl mu ale zapálit svíčku

    Svého otce Krištofič do břicha nakonec nepíchl. Agresivní alkoholik po čase rodinu naštěstí sám opustil. Podle zápasníka pak dostal rakovinu a zemřel opuštěný. Rodinu se prý snažil před smrtí kontaktovat.

    Pirát svému otci nikdy neodpustil, ale dokázal v sobě najít jakousi vnitřní sílu, aby šel tyranovi na pohřeb a zapálil u jeho hrobu svíčku. 

    „Nic zásadního se ale nedělo. Poprvé, když jsme se s klukama opili, byl to ale jen hec. Podruhé na Dušičky, kdy jsem mu šel zapálit svíčku, protože mě o to poprosila máma. Celou dobu jsem se ptal sám sebe, proč to dělám. Stál jsem tam, vnímal modlící se lidi kolem a jen přemýšlel, proč tam jsem. Neměl jsem chuť si s ním v duchu vyprávět, jak se mám, a ptát se, jak se má on. Od té doby jsem tam nebyl,“ říká Krištofič.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 24. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      18
    • Super
      12
    • Tvl
      10
    • Haha
      6
    • Sladký
      6
    • Cože
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...