Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Petra Kvitová je těhotná! Radostnou novinku oznámila na Nový rok. Co bude s její kariérou?

    Petra Kvitová čeká miminko. | foto: Instagram

    Slavná česká tenistka Petra Kvitová (34) se v létě stane maminkou. Radostnou novinku oznámila spolu s manželem Jiřím Vaňkem na Instagramu jen několik minut po silvestrovské půlnoci. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se tak konečně dočká vytouženého potomka. Zda její těhotenství bude znamenat i konec její náramně úspěšné tenisové kariéry, však neuvedla.

    „Přejeme vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s vámi chceme podělit o skvělou novinku. V létě očekáváme miminko,“ napsala Petra Kvitová (33) na sociální síti s příchodem Nového roku k fotkám, kde s manželem Jiřím Vaňkem drží dětské body a snímek z ultrazvuku.

    „I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie i soutěžení ve sportu, který miluji, těším se na to, že budu trávit nějakou dobu doma a budu se připravovat se na tuto další vzrušující kapitolu našich životů,“ dodala následně nastávající maminka ve stories.

    Nejdříve svatba, potom miminko

    Dvojnásobná wimbledonská vítězka zažila v soukromí opravdu snový rok. V červenci 2023 se provdala za svého dlouholetého trenéra Jiřího Vaňka v luxusním resortu Oblík v Českém středohoří.

    Vaněk trénuje Kvitovou již od roku 2016 a svůj vztah oficiálně potvrdili v roce 2021. O rok později ji trenér na wimbledonských tenisových kurtech požádal o ruku čili svatba proběhla „do roka a do dne“.

    Nyní se slavná tenistka pochlubila radostnou novinkou. Se svým manželem v létě přivítají na svět prvního potomka. To, co si Petra již dlouho přála, se jí tak konečně splní.

    Petra Kvitová čeká miminko.

    Tenisová budoucnost v otazníku

    Zda její těhotenství bude znamenat i konec její kariéry, tenistka zatím neřekla. Je ale vysoce pravděpodobné, že jedna z nejlepších tenistek české historie se v nadcházejících měsících bude soustředit pouze na vysněné miminko a tenis odsune až na druhou kolej. Zda se na tenisové kurty vrátí, Petra zatím nespecifikovala.

    Kvitová během své pestré kariéry vyhrála celkem 31 turnajů, z toho dva grandslamové. Šestkrát pomohla Česku k triumfu ve Fed Cupu, dnes Billie Jean King Cupu. Na OH 2016 v Riu získala bronzovou medaili a v žebříčku WTA se nejvýš vyšplhala na druhé místo. Jen na prize money si dokázala vydělat 37 milionů dolarů.

    Fotogalerie