Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vémolův soupeř Langer: Skromný obr z košického sídliště! Věší prádlo na balkoně a jezdí MHD

    Pavol Langer je milujícím tatínkem. | foto: Oktagon MMA

    Střet dvou úplně rozdílných světů. Tak by se dal nazvat souboj, který je hlavním tahákem turnaje Oktagon 47 v Bratislavě. Na jedné straně matador domácí scény Karlos Vémola, o němž se ví, že si libuje v luxusu a má plný dům exotických zvířat. Jeho soupeřem bude slovenský obr Pavol Langer, který má pověst velkého dobráka a extrémně skromného člověka. Je milujícím tatínkem, žije v paneláku na košickém sídlišti, kde ve volných chvílích věší prádlo na balkoně. Na tréninky nejezdí luxusním fárem jako Vémola, ale spokojeně sedí v tramvaji či v autobuse!

    Organizace Oktagon MMA láká na sobotní titulový zápas mezi šampionem polotěžké váhy (do 93 kg) Karlosem Vémolou a dočasným králem divize Pavolem Langerem.

    I přestože má Langer výrazně méně zkušeností, tak ho mnozí experti a fanoušci proti Vémolovi lehce favorizují. Důvodem je možná fakt, že Terminátor má za sebou ne zrovna přesvědčivé výkony a hvězda skromného sympaťáka Langera naopak raketově stoupá.

    Urostlý ranař dokázal letos porazit Brazilce Xaviera i Němce Poppecka. Pokaždé do zápasu přitom nastupoval jako outsider.

    „Předčilo to mé sny. Oktagon je jedna z největších organizací v Evropě. Být držitelem pásu je pro mě obrovskou ctí, bez ohledu na to, že je prozatímní,“ radoval se po poslední výhře Langer, který píše neuvěřitelnou sportovní pohádku.

    Nic není nemožné,“ ocenil nedávno Langerův příběh šéf Oktagonu Ondřej Novotný, který se nedávno ve svém podcastu nechal slyšet, že mírně favorizuje Vémolu.

    Pavol Langer se svými trenéry

    Dva rozdílné světy: Vémola žije v luxusu, Langer věší prádlo v paneláku!

    Souboj mezi Vémolou a Langerem je na domácí scéně jedinečný i z toho důvodu, jak moc se u obou zápasníků liší jejich soukromé životy.

    Zatímco Vémola se pyšní luxusním sídlem v Měchenicích, kde chová exotická zvířata a velmi rád utrácí peníze za drahá auta a nóbl oblečení, Langer si vystačí opravdu s málem.

    Zde žije Karlos Vémola. Jeho dům je plný exotických zvířat.

    Pavol Langer žije na košickém sídlišti.

    Holohlavý hromotluk příliš nepropadl kouzlu sociálních sítí, žije v paneláku na košickém sídlišti a ve volných chvílích mu nedělá problém věšet prádlo na balkoně.

    Pavol Langer žije na košickém sídlišti v paneláku.

    Na tréninky jezdí městskou hromadnou dopravou a když není v gymu, tak tráví veškerý čas se svou milovanou rodinou.

    Pavol Langer jezdí na tréninky hromadnou dopravou.

    „Proti takovým frajerům se nastavuji špatně. Člověk má chuť mu podat ruku či si jít potrénovat, a ne ho zmlátit. Je to ale překážka na mé cestě, bohužel to tak musí být,“ řekl o Langerovi Vémola, jehož přípravu na zápas Oktagon MMA mapuje v krátkém dokumentu Cesta na Oktagon 47.

    „Já jsem Palko Langer z Košic a budu hrát s tím, co mám. Je pro mě čest, že takový obyčejný chlapec může jít s takovým jménem,“ řekl skromný Slovák.

    Pavol Langer je milujícím tatínkem.

    Sympaťák Langer zvolil před zápasem s Vémolou velmi podobnou taktiku, jako před čtyřmi lety jeho kamarád Attila Végh, který pak Karlose knokautoval před vyprodanou O2 arenou.

    Stejně jako Végh se Langer tak trochu uzavřel před světem a většinu času tráví v gymu s těmi nejlepšími wrestlery na Slovensku. Připravuje se hlavně na Vémolovy pověstné strhy a odmítá jakoukoliv psychologickou válku před zápasem.

    Na tréninku mu mimo jiné pomáhají Martin Buday či Štefan Vojčák. Oba zápasí v těžké váze (do 120 kg), první jmenovaný září v nejlepší světové organizaci UFC, Vojčák zápasí v prestižní polské KSW.

    „Když jsem schopný ubránit je, tak jsem schopný ubránit kohokoli,“ tvrdí Langer, který s Vémolou změří síly na turnaji Oktagon 47 v sobotu 7. října.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 3. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Super
      28
    • Trapas
      9
    • Tvl
      6
    • Haha
      4
    • Cože
      2
    • Sladký
      2