Sparta padla ve Vídni a fanoušci našli viníky: Čím se provinili Vrba, Rosický a Dočkal?

Za poslední roky je to už trochu ohraná písnička. Fotbalová Sparta před sezonou vždy působí jako sebevědomý mančaft, všichni rozdávají úsměvy do objektivů a ambiciózními plány se na Letné nešetří. Pak ale přijde první ostrý zápas a rázem jsou všechny naděje a plány fuč. Po úterní sparťanské blamáži ve Vídni čelí drsné kritice ze strany rozčílených fanoušků zejména kapitán Bořek Dočkal, sportovní ředitel Tomáš Rosický a kouč Pavel Vrba. Čím se provinili?

„V prvním poločase jsme dali gól a měli dvě další šance. Mohli jsme vést větším rozdílem. Bohužel po přestávce nás Rapid zatlačil, hlavně druhý gól byl velmi laciný. My je nepotrestali, soupeř nás trestal za všechno,“ řekl po úvodním duelu 2. předkola fotbalové Ligy mistrů trenér Sparty Pavel Vrba.

Právě zkušený kouč nyní čelí obří kritice od sparťanských fanoušků. Ti mu zazlívají, že zápas s rakouským Rapidem Vídeň (1:2) takzvaně „prokaučoval“ a zvolil špatnou taktiku.

„Špatně zvolená sestava, pozdější reakce. Sorry jako, ale Vindheim již několikrát ukázal, že na základ nemá. To samé Krejčí starší,“ píše na sparťanském Facebooku fanoušek Standa.

„Vysvětlí někdo Vrbovi, že se dá střídat? A že dneska se ve fotbale i běhá? Tři chodci nám fakt nejsou nic platný,“ zuří další věrný sparťan, který zatím Vrbovi nepřišel na jméno.

„Vrbo, ohákneš se jako výčepák ze čtyřky bez větráku a na hřišti to vypadá stejně,“ přidává se fanoušek Miroslav.

Kouč Sparty Pavel Vrba v zápase proti Rapidu Vídeň

Dalším, kdo na sociálních sítích schytává ostrou kritiku, je sparťanský kapitán Bořek Dočkal. O něm se už delší dobu mluví jako o hráči, který má sice výbornou kopací techniku, ale rychlostně nestačí na moderní evropský fotbal, což se znovu projevilo. 

Dočkal si sice připsal nádhernou asistenci na úvodní gól Ladislava Krejčího mladšího, ale v zápase pak nestíhal a výrazně chyboval před druhým obdrženým gólem.

„Po dnešku už i Vrba musel pochopit, že Dočkal a Krejčí starší na mezinárodní fotbal prostě nemají a teď jsem zvědav, jestli příště budou na lávce,“ přispěl do diskuze svým názorem sparťan Martin.

Rosický údajně Vrbovi zamítá návrhy na posily

Rozzuření fanoušci se pustili také do sportovního ředitele a klubové legendy Tomáše Rosického. 

Ten to na internetu v diskuzích schytal za to, že podle příznivců letenského klubu opět silně podcenil přestupové období. V létě do Sparty zatím zamířili pouze křídelník Jakub Pešek z Liberce a dánský bek Casper Højer.

Bořek Dočkal, Tomáš Rosický a Pavel Vrba. Tři klíčoví muži pro Spartu.

Podle kuloárních informací si ale kouč Vrba do týmu přál několik zkušených posil. Údajně měl na svém seznamu stopera Jakuba Brabce a útočníka Michaela Krmenčíka, který pod Vrbou válel v Plzni. 

Reprezentační střelec se ale podle nejnovějších zpráv upíše konkurenční Slavii, která v létě navíc Spartě zdarma vyfoukla srbskou rychlonožku Srdjana Plavšiče.

Není tak divu, že se už nějakou dobu nahlas mluví o tom, že to mezi Pavlem Vrbou a Tomášem Rosickým vře. Oba chtějí pro Spartu to nejlepší, ale každý očividně razí jiné metody.

Skoro to až vypadá, že přání kouče Pavla Vrby ve Spartě nikdo nebere vážně, což ostatně nedávno potvrdil i zdroj Expresu, který má ke Spartě blízko.

„Vrbovy žádosti o letní posily Rosický úplně ignoruje, chce přivádět jiné hráče,“ řekl Expresu člověk dobře obeznámený s děním na Letné.

„Mezi Vrbou a Rosickým to vře od samého začátku, ale přestup Krmenčíka do Slavie jejich vztah ještě zhoršil,“ dodal zdroj, který si nepřál být jmenován.

Rosický nedávno naznačil případný konec

O tom, že pracovní vztah mezi Pavlem Vrbou a Tomášem Rosickým zřejmě nebude ideální, se šuškalo už v únoru, kdy bývalý reprezentační kouč do Sparty s velkými ambicemi přišel.

Vrba s Rosickým nedávno vystoupili v podcastu Sparťanských novin, kde fanouškům ale řekli, že mezi sebou žádné spory nemají, pravidelně spolu bez problémů komunikují a často se na důležitých věcech shodují.

„Už víme, jaké hráče chceme, a budeme dělat všechno pro to, abychom dvě nebo tři nové tváře přivedli. Určitě to ale není tak, že bych chtěl v týmu udělat průvan, že přijde třeba deset nových lidí,“ řekl v podcastu Pavel Vrba.

Není tomu také dlouho, co se jinak vždy klidný Rosický na Instagramu rozzuřil kvůli spekulacím a naznačil, že taky může brzy klidně skončit.

„Na mém osobním mediálním obrazu mi nezáleží a mojí ambicí není držet se židle za každou cenu. Ale nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí. Moje jediná ambice je se Spartou vyhrávat,“ napsal na sociální síti Rosický.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:07 čtvrtek 18. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 18
  • 9
  • 8
  • 8
  • 4