Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dusno ve Spartě: Ostrý spor mezi Rosickým a Vrbou kvůli vysněné posile!

    Ti dva se moc nemusí! | foto: Profimedia.cz

    Když jsou zapnuté kamery, oba rozdávají úsměvy a předstírají, že jsou největší kamarádi a mají téměř stejné názory na chod klubu. Opak je ale pravdou! Podle zdrojů Expresu má ve Spartě docházet k dlouhodobým neshodám mezi sportovním ředitelem Tomášem Rosickým a koučem Pavlem Vrbou. Jejich spor měl vygradovat poté, co trenérova vysněná posila podle posledních zpráv raději kývla na nabídku od rivalů z Edenu.

    Pavel Vrba se stal trenérem Sparty v únoru. Už tehdy se začaly objevovat informace, že reálně hrozí názorový střet se sportovním ředitelem a klubovou legendou Tomášem Rosickým, který má úplně jiné názory, zejména co se týče výběru posil.

    Vrba s Rosickým nedávno vystoupili v podcastu Sparťanských novin, kde fanouškům řekli, že mezi sebou žádné spory nemají, pravidelně spolu bez problémů komunikují a často se na důležitých věcech shodují.

    „Už víme, jaké hráče chceme, a budeme dělat všechno pro to, abychom dvě nebo tři nové tváře přivedli. Určitě to ale není tak, že bych chtěl v týmu udělat průvan, že přijde třeba deset nových lidí,“ řekl v podcastu Pavel Vrba.

    Že to mezi Rosickým a Vrbou ale příliš neklape, ukázala nedávná „kauza Plavšič“. Srbský rychlonožka si zkušeného trenéra získal, Vrba na něm chtěl stavět a klubové vedení požádal o prodloužení jeho kontraktu. 

    Sparta se ale nechala předběhnout konkurenční Slavií a nyní se Plavšič připravuje na následující sezonu pod taktovkou kouče sešívaných Jindřicha Trpišovského.

    Do Slavie míří také Krmenčík, Vrba prý zuří!

    Plavšič, který na Letné zatím naplno neprokázal svůj velký potenciál, do Slavie odešel zadarmo coby volný hráč. Obrovské ponížení netrápí jen Vrbu, ale také sparťanské fanoušky.

    A nyní to vypadá, že bude ještě hůř. 

    Koncem loňské sezony Pavel Vrba avizoval, že je třeba kádr vhodně posílit. Na seznamu měl hodně vysoko (údajně úplně nejvýše) útočníka Michaela Krmenčíka, na něhož má Vrba velmi dobré vzpomínky z úspěšného plzeňského angažmá.

    Střelec, který je nyní na Euru s reprezentací, nedávno oznámil, že chce z belgických Brugg definitivně pryč a jedná se Slavií i se Spartou. 

    Zatímco Sparta stála jen o hostování s opcí, Slavia nabídla přestup, což Belgičané i sám Krmenčík preferují. Podle deníku Sport se navíc Slavia s Bruggami už domluvila na přestupové částce, která se má pohybovat kolem dvou milionů eur.

    Michael Krmenčík v dobách, kdy válel za plzeňskou Viktorii.

    Další Vrbova priorita pro letní přestupové období tedy pravděpodobně skončí na druhém břehu Vltavy. Skoro to až vypadá, že přání kouče Pavla Vrby ve Spartě nikdo nebere vážně, což ostatně potvrdil i zdroj Expresu.

    „Vrbovy žádosti o letní posily Rosický úplně ignoruje, chce přivádět jiné hráče,“ řekl Expresu člověk dobře obeznámený s děním na Letné.

    „Mezi Vrbou a Rosickým to vře od samého začátku, ale přestup Krmenčíka do Slavie jejich vztah ještě zhoršil,“ dodal zdroj, který si nepřál být jmenován.

    Pavel Vrba si Krmenčíka přál na Letnou, střelec ale nejspíše skončí ve Slavii.

    Kromě Krmenčíka si Vrba údajně do Sparty měl vysnít také plzeňského stopera Jakuba Brabce. Ani on ale prý jakousi schvalovačkou u Rosického neprošel a bývalý reprezentační kouč tak může snít dál.

    Kdy jednomu z nich dojde trpělivost?

    Otázkou je, jak dlouho takto napjatá atmosféra mezi Vrbou a Rosickým může vydržet. Prvního jmenovaného ničí pocit, že mu neustále někdo hází klacky pod nohy, a ten druhý zase už delší dobu působí otráveným dojmem. 

    Jako by si říkal: Mám já to vůbec zapotřebí?

    Tomáš Rosický působí často velmi otráveným dojmem. Jako by si říkal: Mám to vůbec zapotřebí?

    Není tomu dlouho, co se Rosický na Instagramu rozzuřil kvůli spekulacím a naznačil, že taky může brzy klidně skončit.

    „Na mém osobním mediálním obrazu mi nezáleží a mojí ambicí není držet se židle za každou cenu. Ale nepravdivé útoky a výmysly nemohu nechat bez povšimnutí. Moje jediná ambice je se Spartou vyhrávat,“ napsal na sociální síti Rosický.

    Legendární záložník byl zpočátku mezi fanoušky brán coby symbol tak dlouho očekávaného vzestupu historicky nejslavnějšího českého klubu. 

    Velkou důvěru do něj vkládal i majitel Daniel Křetínský, zatím se ale sázka na nezkušeného manažera nezdá jako trefa do černého a Rosický to schytává i od těch, kteří ho kdysi vynášeli do nebes.

    Zato Vrba do Sparty přišel v úplně jiné pozici. Fanoušci dávali jasně najevo, že ho na Letné nechtějí, protože dlouhé roky koučoval konkurenční Plzeň. Dobré výsledky a zlepšený herní projev ale mnohé přesvědčily o tom, že Vrba má klubu co dát.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:15 středa 27. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      109
    • Super
      30
    • Tvl
      27
    • Cože
      22
    • Trapas
      22
    • Sladký
      15