Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Česko—Chorvatsko 1:1! Zakrvácený Schick nejlepším střelcem Eura, osmifinále je blízko!

    Na takového bombarďáka čekal český nároďák dlouhé roky! Útočník Patrik Schick (25) v pátečním zápase proti Chorvatsku opět potvrdil skvělou formu a gólem z penalty poslal svůj tým do vedení. Pokutový kop zahrával poté, co inkasoval tvrdý loket do obličeje a z nosu mu tekla krev. Parta kouče Jaroslava Šilhavého vedení proti vicemistrům světa z roku 2018 neudržela, gólman Vaclík inkasoval krátce po přestávce. I tak mají ale Češi evropský šampionát rozehraný velmi slušně a osmifinále je na dosah ruky.

    Kanonýr Patrik Schick v prvním zápase na Euru dvěma krásnými brankami sestřelil Skotsko, teď si vyšlápl na Chorvaty, kteří v roce 2018 brali stříbro na světovém šampionátu.

    Ve 34. minutě padl útočník německého Leverkusenu k zemi po souboji s obráncem Dejanem Lovrenem. Z nosu mu tekla krev a musel být ošetřován. Španělský rozhodčí Del Cerro se poté podíval na video a rozhodl se odpískat penaltu.

    Patrik Schick v zápase schytal tvrdý úder loktem do obličeje a tekla mu z nosu krev.

    Původně se zdálo, že bude pokutový kop zahrávat kapitán Vladimír Darida. K balonu si to ale najednou „naštrádoval“ sebevědomý Patrik Schick, jemuž lékaři ani nestihli zastavit krvácení. 

    Tahoun české ofenzivy si pouze opláchl tvář vodou, vzal odpovědnost na sebe a připsal si třetí branku na turnaji, což z něj prozatím dělá nejlepšího střelce Eura.

    Naposledy dal český hráč na velkém turnaji více gólů v roce 2004, kdy se Milan Baroš s pěti brankami stal králem střelců na šampionátu v Portugalsku.

    Patrik Schick vstřelil gól z penalty.

    „Byl jsem otřesený, myslel jsem si, že to byl loket, nebylo to úplně příjemné,“ řekl po zápase pro Českou televizi Schick, který také popsal, proč porušil nepsané pravidlo fotbalu a coby faulovaný hráč šel kopat penaltu.

    „Cítil jsem ve vzduchu gól, takže jsem si to vzal, věřil jsem si na to, úplně knokautovaný jsem nebyl,“ sdělil útočník, kterému se po loktu od Lovrena nedýchalo úplně ideálně a nejspíše i proto byl ve druhém poločase střídán.

    Český tým ale vedení neudržel. Chorvati ve druhém poločase přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a krátce po přestávce srovnal křídelník italského Interu Milán Ivan Perišič.

    O pár minut později mohl Čechům vrátit vedení záložník Tomáš Souček, jeho přízemní střela ale těsně minula tyč. Do vedení se mohli dostat i Chorvaté, ale nakonec zápas skončil remízou, s níž jsou nejspíše více spokojení svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého.

    Patrik Schick dal na turnaji už třetí branku.

    V tabulce mají už čtyři body a postup do osmifinále vypadá velmi nadějně. I kdyby Češi v posledním skupinovém zápase padli s Anglií, bodový zisk by jim měl stačit na pozici mezi nejlepšími čtyřmi celky třetích míst.

    Poslední skupinový zápas sehrají Češi v úterý 22. června od 21 hodin v londýnském Wembley. Soupeřem bude již zmíněná Anglie, která patří k největším favoritům celého turnaje.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:38 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      22
    • Sladký
      15
    • Haha
      12
    • Trapas
      12
    • Tvl
      12
    • Cože
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz