Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kincl se vrací do klece: Ve hře je smlouva s Oktagonem, proč už nechce odvetu s Vémolou?

    Málokterý český sportovec má za sebou tak těžké období jako MMA zápasník Patrik Kincl (31). Od té doby, co sympatický ranař z Hradce Králové podepsal smlouvu s věhlasnou polskou organizací KSW, přicházela jedna rána za druhou. Vleklá zranění a odvolané zápasy ho tak psychicky zdeptaly, že chvíli bijec uvažoval i o konci kariéry. Teď se ale zdá, že je Kincl definitivně zpět, pokud vše klapne, fanouškům se představí 19. prosince na galavečeru KSW 57 v Lodži proti zkušenému Tomaszovi Drwalovi. Expresu se známý zápasník svěřil ale ještě s jednou významnou novinkou: Ve hře je přestup do organizace Oktagon MMA! Proč ale není příliš reálná odveta s jeho velkým rivalem Karlosem Vémolou (35)?

    Patrik Kincl nejprve přišel kvůli zranění o titulový zápas v organizaci KSW s Robertem Soldičem. Když se uzdravil, dostal zajímavou nabídku na souboj s polskou legendou Michalem Materlou. Ani tohoto zápasu se ale český ranař nedočkal. Na vině byla tentokrát pandemie koronaviru a poté i další nepříjemné zranění.

    „Tento rok je celý divný pro všechny kvůli covidu, takže mi už ani nepřijde, že bych o něco extra přišel. Zranění navíc všechny sportovce provází celou kariéru, je to nepříjemné, ale že by mě to teď psychicky lámalo, to ne. Naopak jsem to využil k něčemu jinému,“ řekl Expresu Kincl.

    „Nemohl jsem do jisté míry používat zraněnou ruku, tak jsem se začal věnovat novým technickým věcem, o kterých jsem si nemyslel, že mi budou sedět, ale sedí a otevřelo mi to nové dveře. Zaměřil jsem se více na nohy, kopačky a takové parády. Docela mě to nadchlo,“ svěřil se nám Patrik Kincl.

    Svého příštího soupeře, zkušeného Poláka Drwala, má Kincl už dobře načteného a věří, že ví, co na něj bude platit.

    „Pohybem a tou novější školou bych mohl být lepší. On bude silovější, bude vážit víc, je to stará wrestlerská škola, má hrozně tvrdou hlavu. Je to velké jméno, UFC veterán, nesmím ho podcenit. Na druhou stranu si ale myslím, že je to dobrý soupeř, který mi může sedět. On také delší dobu nezápasil,“ říká Kincl, který se letos v létě stal poprvé otcem a roli rodiče si velmi užívá.

    Patrik Kincl

    Přestup do Oktagonu? S Novotným jsem v kontaktu

    Před časem se spekulovalo o tom, že by se Kincl mohl upsat české organizaci Oktagon MMA. Expresu Patrik potvrdil, že tyto spekulace mají reálný základ.

    „Ještě jsem to nikomu neřekl, ale s Ondrou (Ondřejem Novotným, hlavním promotérem Oktagon MMA, pozn. red.) jsme tak nějak v kontaktu, řekl jsem mu, že mám nabídku od KSW a je to pro mě priorita, ale je to otevřené, pobavíme se o tom po zápase. KSW povoluje českým a slovenským zápasníkům zápasit i mimo organizaci, takže ta možnost tady je,“ řekl Kincl, který nevyloučil také to, že by se brzy opět představil na nějakém galavečeru nové organizace MMAsters League.

    Pokud se Kincl Oktagonu skutečně upíše, pak by chtěl zase zápasit ve velterové váze do 77 kilogramů. Tím nejspíše definitivně padá možnost případné odvety s jeho velkým rivalem Karlosem Vémolou, který prahne po opasku v kategorii do 84 kilogramů.

    „Tuto kapitolu už jsem uzavřel,“ říká Kincl, který jako jediný Čech vydržel s Vémolou v kleci celá tři kola a dlouho po odvetě s Terminátorem toužil.

    Fandím Mikuláškovi, moc šancí mu ale nedávám

    Karlos Vémola se v současné době připravuje na vyhrocený duel se zápasníkem Václavem Mikuláškem, který se má uskutečnit 5. prosince na galavečeru v Brně.

    „Na ten zápas se podívám, ale to vše okolo je mi už lehce nesympatické, nechci to shazovat, ten zápas, ale je to trochu vlezlé už,“ myslí si Kincl.

    A komu bude Patrik Kincl fandit?

    „Každý, kdo mě zná nebo sleduje, ví, že mé sympatie ke Karlosovi nejsou moc velké, takže se přikláním k Vaškovi, je to sympaťák, fandím mu. Ale že bych mu dával nějaké obrovské šance, to ne. Třeba ale překvapí,“ říká populární zápasník.

    Patrik Kincl se s Václavem Mikuláškem před časem dokonce setkal a dal mu i nějaké tipy, jak na Vémolu vyzrát. 

    „Pojal to zodpovědně, ptal se mě na nějaké věci a to jsem mu zodpověděl,“ svěřil se Kincl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:53 pondělí 29. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      24
    • Haha
      18
    • Trapas
      17
    • Sladký
      14
    • Cože
      12
    • Tvl
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...